r
Nosalty Logó

Lecsóleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kulcsarpisti
Lecsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 482 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4820 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 482 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    338.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11666.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    8725 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    116 mg

VÍZ

  • Összesen
    5979.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    2327 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    956 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2537 micro
  • β-karotin
    14289 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    11352 micro
Összesen 4820 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    668 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindent alaposan megmosunk, a paprikát kicsumázzuk, és mindet vékony csíkokra vágunk, a kolbászt felkarikázzuk.
  2. Lábasban kevés olajat hevítünk, majd a hagymát rövid ideig dinszteljük, és hozzáadjuk a kolbászt, amit lepirítunk. Ezután a paprikát és a paradicsomot, illetve a padlizsánt tesszük hozzá, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük (nem szét, csak annyira, mint a lecsót szoktuk).
  3. Vizet nem nagyon adunk hozzá, mert a paprika is és a paradicsom is sok levet enged. De ha nem lenne elég leveses, akkor természetesen pótoljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3696
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lecsóleves
kulcsarpisti 7 recept

Az idei első fagyok megcsípték a kertben hagyott paprikát és paradicsomot. Le kellett szedni, menteni a menthetőt. Mivel aznapra semmi halaszthatatlan dolgom nem volt, nekiálltam egy újabb adag lecsónak. Így télire lesz bőven. A befőzés végére maradt két üvegem.Egy kisebb és egy nagyobb. A maradék lecsó a kis üvegbe sok lett volna, a nagyba pedig kevés. Mivel viszont az elmúlt napokban már kétszer is ettünk lecsót, nem szerettem volna megint ezt enni. De akkor mit csináljak a maradékkal? Este fél kilenckor, hogy honnan jött az ötlet nem tudom, de gyorsan előkaptam a hagymát, a kolbászt, és mivel mindig is imádtam a lecsó levét, nekiláttam a kolbászos lecsónak, kevés vízzel felöntöttem és ráfűszereztem. A lecsóban az a jó, hogy akár tököt, akár padlizsánt is bele lehet tenni, mert nagyon finom lesz tőle. Most csak padlizsánt használtam. Miután kész lett, a lányom szobájába bevittem egy tányérral, hogy kóstolja meg. Nem akarta kóstolni. Kértem, hogy csak egy kanállal egyen. Majd miután kóstolt, kivette a tányért a kezemből, és közölte, hogy a tányért majd kihozza. Kihozta, de üresen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.