Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ratatouille gazdagon tésztával

Ratatouille gazdagon tésztával
Ratatouille gazdagon tésztával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Búcsú a nyártól?... Talán ez a hangulat vezérelt... és ez a "Ratatouille ihletésű" pasta-szósz keveredett ki belőle.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A reszelt paradicsom Zilka konyhájából származik, remek ötlet, csak ajánlani tudom! Szerintem a bazsalikom elég fűszernek, de ízlés szerint passzol hozzá a provence-i fűszerkeverék is, ki hogy szereti...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt és a cukkinit, majd felkockázzuk őket. A hagyma, fokhagyma héját lehántjuk. A hagymát előbb ketté, majd hosszában felvágjuk, és felkarikázzuk. A fokhagymát apróra kockázzuk. A paradicsomokat lereszeljük. A paprikát meghámozzuk krumplihámozóval, és apróra kockázzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk az összes zöldséget. Pár percig magas hőmérsékleten pirítjuk őket, folyamatos rázogatás-kevergetés közben. Majd mérsékeljük a hőmérsékletet, hozzáadjuk a lereszelt friss paradicsomot, borsozzuk, sózzuk, és lukacsos sütőfedő alatt pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a paradicsompürét és annyi vizet, amilyen sűrűségűre szeretnénk a szószt. (Ezt pótolhatjuk, ha szükséges.)
  3. Időközben forró, olajos vízben készre főzzük a tésztát. (Én most fusillit használtam, de spagettival, makarónival, stb. is tálalható.)
  4. A kifőtt tésztát szűrőben meleg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és belekeverjük a forró szószba.
  5. Előmelegített tányérra szedjük, megszórjuk a karikára vágott olajbogyókkal, bazsalikom levelet tépkedünk rá, és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 098
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

francia lecsó, zöldséges lecsó, lecsó tésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-09-10 22:04

Nagyon köszönöm az elismerést!:) Itthon vagyok, es nem mindig computerközelben... Puszi! Marti

789
padlizsán 1 kis db
cukkini 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kápia paprika 1 közepes db
fekete olajbogyó 6 db
paradicsom 2 közepes db
sűrített paradicsom 2 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
bazsalikom 1 marék
tészta 25 dkg
olívaolaj 3 ek