Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos-baconös-kapros lecsó burgonyával

Tojásos-baconös-kapros lecsó burgonyával
Tojásos-baconös-kapros lecsó burgonyával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napfénynek köszönhetően az eltevésre szánt paprika mindig a sárga különböző színeit varázsolja elénk, akár evéskor, akár főzéskor, és ezzel jobb hangulatot is teremt. Sárga, naracsos sárga, narancssárga, majdnem pirosas.... csodálatos színek.:-)) És finomak.:-))

Volt még a spájzban pár üveg lecsóm,( nem sokára lesz majd friss is ),  ezért ez a gyors és laktató ebéd jött össze belőle.:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készülhet nemsokára friss lecsóból is, azzal teljesen más, frissebb az íze.:-))

Tálaljuk házi savanyúsággal, friss házi kenyérrel vagy a kétféle körettel, friss sajttal, finom borral.

Gyerekeknek, italt nem kedvelőknek: ásványvíz, házi szörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben a burgonyákat feltesszük főni, villával ellenőrizhetjük a puhaságát, kb.35 perc után , és ha jó, kikapcsoljuk, vízben hűtjük ki, majd kivesszük, lecsepegtetjük, pucoljuk, és egyben vagy felkarikázva tálaljuk.
  2. Feltesszük a sós, kissé olajos vizet a tésztának forrni, amikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát (6-8 perc), és ha kész, lecsepegtetjük, majd melegen tartjuk.
  3. A lecsóhoz egy lábasban olajat teszünk, beletesszük a kis kockákra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát, sót, és fedő alatt puhára pároljuk, közepes lángon (kb.150 fokon).
  4. Erre tesszük a felcsíkozott bacont, és azt is keverés mellett fedő alatt puhára pároljuk-pirítjuk.
  5. Beleöntjük a házi lecsókat, elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, petrezselyemlevéllel ízesítjük, 1 tk kapor is kerülhet bele (ízlés szerint, a kapor feldobja az ízét nagyon, nem kell sok, de az finommá teszi).
  6. Főzzük néhány keverés mellett kb. 25 percig, majd kóstolunk, ha kell, még ízesítünk.
  7. Egy kis tálkában felütjük a tojásokat, kevés sóval jó alaposan felverjük, és a kész lecsóba öntjük, keverés mellett készre főzzük-sütjük, de nem szárazra a tojást, kissé lágyabbra hagyva.
  8. Tálalás a kétféle körettel, házi savanyúsággal, esetleg köret nélkül friss kenyérrel. Kínálhatunk mellé tejfölt, sajtot.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 864
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásos-baconös lecsó spagettivel főtt burgonyával, két köretes baconös lecsó, kapros-petrezselymes baconös lecsó körettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-12-07 23:46

Kedves Burky!

Nagyon örülök neki, kedves egészségetekre! :-O
Szép télies hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

933
napraforgó olaj 1 ek
bacon 15 dkg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
négyszínű bors 1 kk
víz 3 dl
lecsó 120 dkg
tojás 8 db
petrezselyem 1 tk
kapor 1 tk
burgonya 2 közepes db
spagetti tészta 500 g