Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ratatouille pâtes

Ratatouille pâtes
Ratatouille pâtes
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó minden formáját szeretem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit hosszában kettévágjuk, majd megint kettévágjuk, és felszeleteljük, a paprikát kettévágjuk, majd karikára vágjuk, a hegyes paprikát és a chilit karikára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük, a hagymákat aprítjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük a paprikákat, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezzük. Közben feltesszük a tésztát főni.
  3. Amikor a tészta al dente (11 perc) megfőtt, hozzákeverjük a zöldségekhez, belekeverjük még az olívabogyókat is, tálalunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 062
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

francia lecsó tésztával, lecsó franciásan, rigatoni-s lecsó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Sat, 2013-09-07 17:35

A tésztát én is szeretem, ha még egyszer születnék, valahol a mediterrán vidéket választanám. Olasz, francia, mindegy.

609
padlizsán 0.5 db
cukkini 0.5 közepes db
cukkini 0.5 közepes db
paprika 2 közepes db
paprika 1 közepes db
chili 3 db
paradicsom 6 közepes db
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
újhagyma 1 db
fekete olajbogyó 10 db
kakukkfű 3 szál
rozmaring 1 szál
bazsalikom 10 levél
bazsalikom 4 levél
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
provence-i fűszerkeverék 1 teáskanál
rigatoni tészta 50 dkg
olívaolaj 2 ek