r
Nosalty Logó

Tavaszi ratatouille

Nosalty
Tavaszi ratatouille
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tavaszi ratatouille

331
Kalória
10g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
14g
Zsír
719.8g
Víz
-
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
20.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tavaszi ratatouille

Összesen 331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tavaszi ratatouille

Összesen 662 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tavaszi ratatouille

Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1455.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    719.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    3355 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    11171 micro
  • Lut-zea
    4461 micro
Összesen 331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2911.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1439.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    844 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    6709 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    22341 micro
  • Lut-zea
    8922 micro
Összesen 662 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    1137 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

Tavaszi ratatouille

  1. Hetvítsünk fel az olívaolat, adjuk hozzá a dúrvára vágott fehérhagymát, és dinszteljük meg. Ezután mehet hozzá a kockákra vágott paprika is, majd pirítsuk össze.
  2. Jöhet bele a sűrített paradicsom is, amit pörköljünk meg enyhén. Húzzuk fel az alaplével, sózzuk meg ízlés szerint, majd főzzük nagyjából negyed órát. Tegyük bele a dúrván összevágott medvehagymát, és turmixoljuk finomra.
  3. A cukkinit gyaluljuk le, a paradicsomot vékony karikákra vágjuk fel.
  4. A tepsit kenjük ki a szósszal, de hagyjunk belőle egy keveset a tálaláshoz. A cukkinit és a paradicsomot felváltva tegyük rá a szószra, enyhén sózzuk és borsozzuk meg. Végül fedjük le sütőpapírral.
  5. 200°C-on 100-120 perc alatt süssük készre, az utolsó 20 percben vedjük le a sütőpapírt róla.
  6. Egy kerek forma segítségével tálaljuk ki, csurgassuk körbe szósszal, tépkedjünk rá friss medvehagymát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A ratatouille egy igazán könnyed és ízletes lecsó, amit a világhírű francia konyhának köszönhetünk meg. Sokféleképpen variálható, szép színes, és tele van zöldségekkel. Amíg tart a medvehagyma szezon, mindenképp adjunk hozzá egy nagy csokorral!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek