r
Nosalty Logó

Tavaszi ratatouille

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Tavaszi ratatouille
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tavaszi ratatouille

Összesen 331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tavaszi ratatouille

Összesen 662 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tavaszi ratatouille

Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1455.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    3355 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    11171 micro
  • Lut-zea
    4461 micro
Összesen 331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2911.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1439.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    844 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    6709 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    22341 micro
  • Lut-zea
    8922 micro
Összesen 662 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    1137 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 33 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tavaszi ratatouille

Elkészítés

Tavaszi ratatouille

  1. Hetvítsünk fel az olívaolat, adjuk hozzá a dúrvára vágott fehérhagymát, és dinszteljük meg. Ezután mehet hozzá a kockákra vágott paprika is, majd pirítsuk össze.
  2. Jöhet bele a sűrített paradicsom is, amit pörköljünk meg enyhén. Húzzuk fel az alaplével, sózzuk meg ízlés szerint, majd főzzük nagyjából negyed órát. Tegyük bele a dúrván összevágott medvehagymát, és turmixoljuk finomra.
  3. A cukkinit gyaluljuk le, a paradicsomot vékony karikákra vágjuk fel.
  4. A tepsit kenjük ki a szósszal, de hagyjunk belőle egy keveset a tálaláshoz. A cukkinit és a paradicsomot felváltva tegyük rá a szószra, enyhén sózzuk és borsozzuk meg. Végül fedjük le sütőpapírral.
  5. 200°C-on 100-120 perc alatt süssük készre, az utolsó 20 percben vedjük le a sütőpapírt róla.
  6. Egy kerek forma segítségével tálaljuk ki, csurgassuk körbe szósszal, tépkedjünk rá friss medvehagymát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2807
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 22.

Receptkategóriák

A ratatouille egy igazán könnyed és ízletes lecsó, amit a világhírű francia konyhának köszönhetünk meg. Sokféleképpen variálható, szép színes, és tele van zöldségekkel. Amíg tart a medvehagyma szezon, mindenképp adjunk hozzá egy nagy csokorral!

Hozzávalók

Tavaszi ratatouille

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...