r
Nosalty Logó

Rántott tinóru zöldséges rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Rántott tinóru zöldséges rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Összesen 2626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Összesen 5249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Összesen 235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3789 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2318 micro
Összesen 2626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    411.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3308.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    430 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    928 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    2504 micro
  • β-karotin
    7579 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4636 micro
Összesen 5249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Elkészítés

Rántott gomba

  1. Zöldséges rizs: megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, felkockázzuk, és a vajon üvegesre pároljuk, majd a megmosott, felkockázott a sárgarépával és 1 dl vízzel fedő alatt tovább főzzük (körülbelül 10 perc). Ezután hozzáadjuk a sót, borsot, a gombák tönkjét (felkockázva) és a zöldborsót, 2-3 percig együtt főzzük, majd beletesszük a rizst, a maradék vizet és a felaprított petrezselyemzöldet. Körülbelül még 10 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk fedő alatt megduzzadni a rizs szemeket. A rizs főzése közben előkészítjük a gombát.
  2. Rántott gomba barna tinóruból: a gombát egy kefével (víz nélkül) megtisztítjuk, levágjuk a tönkjét (ezt majd belerakjuk a rizsbe). Közben felhevítjük az olajat. A gombákat picit megsózzuk (esetleg megborsozzuk), rögtön beleforgatjuk a lisztbe. Felverjük sóval az egész tojást + a tartármártásból kimaradt tojásfehérjét, ebben is átforgatjuk a gombákat, majd a zsemlemorzsában is, és az olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük (ne túl hosszan, kb. 5 percig, különben a gomba elveszíti ízét). Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
  3. Tartár házilag: amíg sül a gomba robotgéppel el tudjuk készíteni. A tojássárgájához lassan csorgatva hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot, mustárt, a citromlevet, porcukrot, és simára keverjük. A legvégén belekeverjük a tejfölt, ellenőrizzük az ízét (ne legyen se túl édes, se túl savanyú).
  4. A fotón látható módon, a maradék friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6122
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott tinóru zöldséges rizzsel
Pancsika 101 recept

17 évig vegetáriánus voltam; kreatívnak kell lenni, hogy az ember az összes szükséges tápanyagot bejuttassa a szervezetébe, változatos legyen az étrendje, és sohase legyen unalmas. Ezt a komplett ebédet 45 perc alatt el lehet készíteni, és a barna tinóru nagyon-nagyon finom!:)

Hozzávalók

Rántott gomba

Zöldséges rizs

Tartármártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek