r
Nosalty Logó

Felmosórongy-padlizsán

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Felmosórongy-padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6960 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    3537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    998 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2412 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 123 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd bevagdossuk „felmosóalakúra".
  2. Besózzuk, és egy picit állni hagyjuk. (A só elveszi a padlizsán esetleg kesernyés ízét.)
  3. Hagyományos módon bepanírozzuk az egészet, ez esetben rizsliszt, tojás és pankómorzsa felhasználásával.
  4. Jó alaposan megforgatjuk mindenben (akár kétszer is), hogy mindenhol bevonja a panír.
  5. Előmelegített 180 fokos olajban aranybarnára sütjük 5-6 perc alatt.
  6. Frissen tálaljuk!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3073
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 01.

Receptkategóriák

Felmosórongy-padlizsán
Gerzsenyi Flóra 374 recept

A „Padlizsán felmosó mop”, azaz felmosórongy a budapesti Chinatown Terasz egyik kuriózuma, amely a 9-es számú standnál kapható, az 515 bisztró tálalásában. Mi is megkóstoltuk nyáron: a ropogósra sült padlizsánrudakat ketchuppal tálalják, ami nem túl autentikus, bár őszintén szólva nagyon jól működik. Mi imádtuk, de mivel a neten keresgélve nem leltünk semmilyen forrást az eredetéről, elkészítettük saját ehető felmosónkat. A recept lényege, hogy a padlizsánt felmosóalakúra vágjuk, és egészben panírozzuk, majd sütjük ki. Külseje aranybarna és ropogós, belül pedig lágy és krémes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!