Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós gomba tejfölös mártással

Ropogós gomba tejfölös mártással
Ropogós gomba tejfölös mártással
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom szép ropogósra kisütni és tejfölös mártásban elfogyasztani. Én köret nélkül imádom!

hozzávalók / 4 adag

Gomba ropogós

Tejfölös mártás

ajánlat

A gombát csak sütés után sózom. A felvágott gombát beleszórom a lisztbe, kézzel átmozgatom, hogy mindenhová jusson. Két kézre fogom lazán, és kirázom belőle a fölösleges lisztet, majd a tojásba dobom, villával átforgatom, és villával átkotrom a zsemlemorzsába. Itt kézzel átforgatom, két kézzel felmarkolom, kiszórom a fölösleget. Azelőtt minden egyes darabot egyenként csináltam, de így nagyon babra volt, aztán egyik szakácsnő ismerősöm tanácsára így készítem, így nagyon ügyesen megy.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gomba ropogós

  1. A gombát kisebb darabokra vágjuk.
  2. Lisztbe forgatjuk, tojásba, majd zsemlemorzsába.
  3. Olajban szép ropogósra kisütjük.

Tejfölös mártás

  1. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a fokhagymát, összekeverjük, és pici citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott gomba, rántott gomba tejfölös mártással, bundázott gomba

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

547
gomba 20 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
tejföl 150 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál