Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors spárga tempura

Gyors spárga tempura
Gyors spárga tempura
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és finom tempura, egy csodálatos szezonális alapanyagból, a zöldségek királyából, spárgából.

hozzávalók / 4 adag

Tempuratészta

Tempuraszósz

Sütőzsiradék

Tempuratészta
Szólj hozzá!

elkészítés

Tempuratészta

  1. A nedves és a száraz hozzávalókat két külön tálban összekeverjük.
  2. Ezután a spárgákat elkészítjük. Megtisztítjuk, fás részüket eltávolítjuk, majd kevés sós lisztben megforgatjuk őket.
  3. Olajat elkezdjük felmelegíteni. Közben a lisztes keveréket beleszitáljuk a tojásos vizes keverékbe. (Ezt a műveletet mindenképp sütés előtt végezzük el.) Csomómentesre kikeverjük. Ha túl sűrű, vízzel korrigáljuk, egy viszonylag híg palacsinta állagú masszát kell készítenünk.
  4. Ha az olaj felhevült, kezdhetjük mártani a spárgákat, és óvatosan tegyük az olajba. Halványbarnára süssük, majd rácson csöpögtessük le őket.

Tempuraszósz

  1. A hozzávalókat keverjük össze úgy, hogy a cukor is rendesen feloldódjon.
  2. A frissen kisült spárga tempurákkal tálaljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 048
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
33 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás spárga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

466
zöldspárga 500 g
finomliszt 110 g
kukoricakeményítő 2 evőkanál
sütőpor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2.5 dl
tojás 1 db
dashi 0.5 dl
mirin 0.2 dl
szójaszósz 2 teáskanál
nádcukor 2 teáskanál