r
Nosalty Logó

Zsályás rántott csirkeszárny

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Zsályás rántott csirkeszárny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Összesen 2450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Összesen 12249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3203.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 2450 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    384.1 g

Zsír

  • Összesen
    760.2 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    209 g
  • Koleszterin
    2941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16017.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    627 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    888 mg
  • Foszfor
    4227 mg
  • Nátrium
    8404 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    961.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    4146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    191 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    371 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1188 micro
  • Kolin:
    2302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1722 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    3160 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5014 micro
Összesen 12249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkeszárnyhoz

  1. Minden hozzávalót kiteszünk az asztalra. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, megmossuk és hideg, enyhén sós vízben fedő alatt feltesszük főni.
  2. A csirkeszárnyakat mossuk, felitatjuk róla a vizet, és kettévágjuk úgy, hogy a combos része legyen külön, sózzuk és borsozzuk.
  3. A tojásokat mély tálba tesszük, felverjük, sózzuk, borsozzuk és a nagyon finomra vágott zsályaleveleket szintén belekeverjük.
  4. Egy tálba öntünk zsemlemorzsát, szezámmagot és elkeverjük, egy másik tálba öntünk lisztet.
  5. Egy serpenyőbe olajat öntünk, bőven.
  6. A szárnyakat lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, mindet egy tálcára tesszük.
  7. Kikapcsoljuk a burgonyát, ami időközben -kóstolás alapján- megfőtt.
  8. Az olajat felforrósítjuk, egy nagy tálba papírtörlőket teszünk, és ha az olaj forró, elkezdjük a szárnyakat kisütni úgy, hogy többször forgatjuk,(8-10 alkalom), így szép egyenletes aranybarna lesz minden oldalán. Kiszedjük a papírtörlőr,e és az összeset kisütjük, melegen tartjuk.
  9. A burgonyáról a vizet leöntjük.
  10. Kis lábasban a vajat felmelegítjük, a finomra vágott petrezselymet (szárát is) beletesszük, de csak annyi időre, amíg egyet felforr, majd kikapcsoljuk.
  11. A burgonya alá alágyújtunk, ráöntjük a vajas-petrezselymet, és óvatos keverés mellett átkeverjük, de nem pirítjuk, melegen tartjuk.
  12. A zsályaleveleket a liszttel-tojással-kevés vízzel összekevert masszába mártjuk, és az olajban kisütjük, ami alá újra gyújtottunk, szintén papírtörlőre szedjük ki.
  13. Ha összekeverjük a tojásos-lisztes-vizes masszát a prézlivel, ezt a bundás részt is ki lehet rántani (magában vagy tejföllel is finom).
  14. Tálaljuk a zsályás rántott csirkeszárnyakat a petrezselymes burgonyával, a kisütött zsályalevéllel, és díszítjük a paradicsommal, paprikával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3288
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Nagyon finom gyümölcslevest vagy tárkonyos fejtett bablevest, zöldbablevest kínáljunk előtte. Az étel után pedig finom bort, vagy idény jellegű házi szörpöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás rántott csirkeszárny
Éva-Anyóca 350 recept

Finom, friss fűszeres ebédet szerettünk volna a csirkéből, kedvenc a rántott módozat, szeretjük ilyenkor a petrezselymes burgonyát. Az ebédet együtt készítettem a lányommal, és a zsályalevél kirántása az ő ötlete volt (egyszer együtt láttunk egy főzős műsort Jamie Olivertől, és most adódott a lehetőség, hogy kipróbáljuk, így szorgalmasan -az ötlet bedobása után- panírozta a leveleket, sőt egyedül is készítette el, de a húsokat is forgatta sikeresen, egyre bátrabban és biztosabban!!) A kirántott zsályalevél fantasztikus lett, nagyon finom ropogós, jobb lett, mint a chips, finom és egészséges! Nagyon jól sikerült, finom ebéd lett.

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A krumplihoz

A sült zsályához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek