r
Nosalty Logó

Rántott hús sütőben Marine Gintől

Galló Lívi
Rántott hús sütőben Marine Gintől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

590
Kalória
20.7g
Fehérje
24.3g
Szénhidrát
45.5g
Zsír
72.8g
Víz
140.6g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 590 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 3544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. A husikat besózzuk, és fél órát hűtőben állni hagyjuk.
  2. Ha az idő lejárt, a sütőt előmelegítjük.
  3. A husikat először a felvert, enyhén megsózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. A tepsi aljára kevés olajat öntünk, majd a panírozott húsokatbelefektetjük, ésolajjal meglocsoljuk.
  5. Mindkét oldalát pirosra sütjük közepes fokozaton. Tipp: Ha vastagabb a husi (pl. csirkecomb), akkor először 20-30 percig alufóliával lefedve sütjük, és ezután fólia nélkül a fent leírtak szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádjuk a rántott dolgokat, de ezidáig elég ritkán csináltam, mert nem bírom, hogy utána órákig olajszag terjeng a lakásban, és nem győzök szellőztetni. Na, ennél az ételnél ilyen nincs, és garantáltan költségtakarékos is, hiszen jóval kevesebb zsiradék kell hozzá, és nem szívja meg magát, mint a hagyományos rántott hús. :) Férjem, azt kérdezte, mikor elkészítettem: "Eddig miért nem így sütötted?" Ez magáért beszél, szerintem! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek