Rántott hús sütőben Marine Gintől
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Galló Lívi

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
167g csirkecomb185 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
590
Kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3544
Kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
67.6g csirkecomb75 kcal
-
11.5g napraforgó olaj102 kcal
-
13.5g zsemlemorzsa53 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
239
Kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
590
Kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124 g
Zsír
-
Összesen 272.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4232.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 2038 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 436.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 960 micro
Összesen
3544
Kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
239
Kcal
Hozzávalók
-
2 dl napraforgó olaj
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A husikat besózzuk, és fél órát hűtőben állni hagyjuk.
- Ha az idő lejárt, a sütőt előmelegítjük.
- A husikat először a felvert, enyhén megsózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
- A tepsi aljára kevés olajat öntünk, majd a panírozott húsokatbelefektetjük, ésolajjal meglocsoljuk.
- Mindkét oldalát pirosra sütjük közepes fokozaton. Tipp: Ha vastagabb a husi (pl. csirkecomb), akkor először 20-30 percig alufóliával lefedve sütjük, és ezután fólia nélkül a fent leírtak szerint.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 533
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 50129
- Feltöltés dátuma: 2011. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Galló Lívi
18 recept
Imádjuk a rántott dolgokat, de ezidáig elég ritkán csináltam, mert nem bírom, hogy utána órákig olajszag terjeng a lakásban, és nem győzök szellőztetni. Na, ennél az ételnél ilyen nincs, és garantáltan költségtakarékos is, hiszen jóval kevesebb zsiradék kell hozzá, és nem szívja meg magát, mint a hagyományos rántott hús. :) Férjem, azt kérdezte, mikor elkészítettem: "Eddig miért nem így sütötted?" Ez magáért beszél, szerintem! :)
Hozzászólások (30)
Én már kipróbáltam ezt a módszert, ajánlom mindenkinek! Finomabb, mint a serpeny?ben sütött.
Tényleg nagyon finom, és osztom a véleményed, hogy jobb, mint a hagyományos! :)
Én még ennyi olajat sem használok. Csak megkenem a süt?papírt, és a húsok tetejét. Az egész tepsihez max 1/2 dl olajat használok.
Valójában nem mértem le, csak saccperkb írtam a 2 dl-t. Lehet, hogy igazad van, és még ennyi sem kell! :)
Nem használsz hozzá lisztet? Vagy csak véletlenül maradt ki? Üdv
Szia moncheri74! Nem kell hozzá liszt, így tökéletes! :)
ÓÓÓ de guszta!!!
Szia mislenbaba! Valóban! És finom is! :)
Ez elképeszt? guszta, és milyen jó ötlet. Tuti kipróbálom ezzel a módszerrel,köszi!
Szia Mucóka! Tényleg isteni! Próbáld csak ki! :)
Vajon csirkeszárnyat is lehet tepsiben sütni?
Szia! Szerintem bármilyen husit, amit egyébként szoktunk rántani! :)
Nagyon finomak volt a csirkecomb alsók, máskor is ,ezen mód is készítem, a családnak ízlett, köszönjük:-)) Szép hétvégét! Éva-Anyóca
Szia Éva! Ennek nagyon örülök, egészségetekre! :)
Szia Marine Gin! Szombaton elkészítettem így a rántott husit - ezentúl csak így fogom sütni :) Nincs olajszag, a husi pedig nagyon finom lett! A kisfiamnak is nagyon ízlett :) Köszönet a receptért! Üdv: Julcsi
Kedves Julcsi! Egészségetekre! :)
Édesanyám évek óta így süti, és összehasonlíthatatlanul finomabb a süt?s rántott csirke! És ami még el?nye: nagyobb csirkét is lehet így sütni (minden részét), nem csak a picit, mint amikor olajban sütöd.
Szia Titty! Ez így igaz! :)
Elegend? 150 fokon 60 perc? Át sül rendesen ilyen kevés h?fokon? Csak az alsó combot takarod le egy kis id?re?
Szia Szilvia! A h?fok és az id?tartam természetesen süt?nként változhat, ez egy hozzávet?leges érték. A lényeg, hogy a csontos vastagabb húsokat (pl. csirkecomb) el?tte fólia alatt süssük, és utána készre fólia nélkül. Vékonyabb húsok pl. karaj esetén pedig addig süsd, amíg szépen megpirul. Ne vágd túl vékonyra a hússzeleteket és ne is klopfold ki, mert akkor túl száraz lesz. :) Jó sütögetést! :)
Nagyszer? recept!Azóta csak így csinálom!!!Köszönöm!
Ennek nagyon örülök! :)
Ennek a receptnek örülök, a héten próbát is teszek vele. Sokáig nem mertem csirkecombból rántott husit csinálni, mert egyszer kínáltak, s a csontnál véres volt. Aztán rájöttem, hogy kifilézem a fels?combot, s így laposra terítve bizton átsül:)Nekem sokkal jobban ízlik, mint a sertés. De hogy az olaj melletti szambázást meg lehet spórolni? Erre vev? leszek a továbbiakban, ha sikerül!:)
Szia Klára! Ez tutti megnyeri a tetszésed, azt garantálom! :)
szia, köszi az ötletet...ki fogom hétvégén próbálni... :) kérdésem az, hogy ilyen esetben szükségtelen a liszt használata a panír elkészítésekor?
Szia Huzsi! Próbáld csak ki így, meglátod, hogy isteni ropogós bundát kapsz liszt nélkül is! :)
A mi családunkban amióta az eszemet tudom csak tepsiben van sütve minden rántott hús. Kb annyi zsír, hogy félig ellepje a sütni kívánt husit. Nem kell letakarni a csirke combok is tökéletesen átsülnek. Nem rágós, nem kemény a csont mellett nem véres. Normál panírozás, el?melegített zsír (nem használok olajat) aztán mehet a süt?be. Pirosra sütöm, max 2x fordítom sütés közben. Mellesleg a véres látványt úgy kell elkerülni, hogy panírozás el?tt a husit (mindegy milyen hús) hideg vízbe kell áztatni. Garantálom, hogy nem lesz véres a csont mellett, és a hideg vízben a zsír sem ázik ki a husiból. Én bármit f?zök el?tte beáztatom a husit, pedig házi, nem boltban veszem. Próbáljátok ki. :)
Szia Nóra! Köszi a hasznos tippeket! :)
Mi is nagyon szeretjük a rántott húst, de eddig az olajszag meg a "macera" miatt, amivel jár, nemigazán csináltam. De ez nagyon jó ötlet, és egészségesebb is, hiszen nem tocsog az olajtól. Biztosan ki fogom próbálni, köszi! :)
Szia! Próbáld csak ki, nagyon fog ízleni! :)