Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott hús sütőben Marine Gintől

Rántott hús sütőben Marine Gintől
Rántott hús sütőben Marine Gintől
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (60)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a rántott dolgokat, de ezidáig elég ritkán csináltam, mert nem bírom, hogy utána órákig olajszag terjeng a lakásban, és nem győzök szellőztetni. Na, ennél az ételnél ilyen nincs, és garantáltan költségtakarékos is, hiszen jóval kevesebb zsiradék kell hozzá, és nem szívja meg magát, mint a hagyományos rántott hús. :) Férjem, azt kérdezte, mikor elkészítettem: "Eddig miért nem így sütötted?" Ez magáért beszél, szerintem! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A husikat besózzuk, és fél órát hűtőben állni hagyjuk.
  2. Ha az idő lejárt, a sütőt előmelegítjük.
  3. A husikat először a felvert, enyhén megsózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. A tepsi aljára kevés olajat öntünk, majd a panírozott húsokat belefektetjük, és olajjal meglocsoljuk.
  5. Mindkét oldalát pirosra sütjük közepes fokozaton. Tipp: Ha vastagabb a husi (pl. csirkecomb), akkor először 20-30 percig alufóliával lefedve sütjük, és ezután fólia nélkül a fent leírtak szerint.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 47 477
elküldve: 22
receptkönyvben: 991
elkészítve: 50/76
Facebookon megjelent: -

szakács

Galló Lívi

Mióta szakács: 2010.09.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült rántott csirke, rántott csirke liszt nélkül

Hozzászólások (60)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evetke75
evetke75 Sun, 2015-08-30 14:28

Szia! Ma próbáltam ki (kicsit tartottam attól, hogy milyen lesz) és nagyon finom lett, a családom szerint is!

Culpa
Culpa Sun, 2014-04-06 11:04

Ha krumplit is tennék mellé, így is megsülne mind a kettő? Vagy lekellene takarni alufóliával? Sertéskarajt szeretnék csinálni hasábburgonyával mellé.

marinegin
Galló Lívi / marinegin Mon, 2014-04-07 12:37

Szerintem nem szükséges lefóliázni, én is szoktam krumplit sütni sütőben. :) Szórd meg előtte kedved szerint fűszerekkel (pl. só, bors, vegeta) aztán forgasd meg egy kis olajban, majd mehet a tepsibe. Időnként keverd át miközben sül. Biztos finom lesz. :)

Holdfény722
Holdfény722 Mon, 2013-09-23 12:09

Tegnap így készítettem el a rántott húst! Este már anyósomnak is javasoltam,hogy próbálja ki így sütni,annyira bejött! Innentől én is csak ezzel a módszerrel sütöm a rántott dolgokat! Valóban nincs olajszag,ropog a bundája,szóval csak dicsérni tudom!!!:)

kat52
kat52 Sat, 2013-04-20 15:12

Sziasztok!
Ez egy nagyon jó módszer a rántott hús sütéshez!Ma kipróbáltam,és nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet!

kovacsmimi
kovacsmimi Sun, 2013-02-10 17:11

Hasonlóan csinálom, csak én a húst a sózás után olajjal bekenem, így pihen egy ideig, utána hajdina liszt-rozsliszt keverékben megforgatom - tojás - zsemlemorzsa és sütőpapíros tepsibe teszem és lefedve egy ideig sütöm, amikor az alufóliát leveszem, akkor teszem a tepsibe a megfőzött kölest, amit megkenek tejföllel és együtt sülnek....mindenféle húst már ilyen formában sütök a sütőben, nincs olajszag és halszag.....
Egy másik recept: kiklopfolni a karajt, sózni,olajozni...a tepsit sütőpapírral kibélelni, a húst megforgatom borsos- paprikás lisztben/előzőben leírt keverék liszt/ tepsibe rakom, a hús tetejére tejföl és reszelt sajt....mehet a sütőbe, tarjából is finom....

olivinn
olivinn Thu, 2012-11-08 13:17

Megcsinaltam es tenyleg szuper! Bennunket a KFCben kaphato csirkecombra emlekeztet, most kiprobaljuk milyen fuszeres panirral. Koszi a receptet!

fne.pmargit
fne.pmargit Sat, 2012-10-06 19:17

Szia! A panírból véletlenül maradt ki a liszt, vagy te csak tojást és morzsát használsz? Néha előfordul hogy véletlenül van elírva a recept.

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Wed, 2012-09-19 18:51

Időzavarban szenvedtem és eszembe jutott ez a recept, gyorsan betettem a húst a sütőbe,mert a gázon már nem volt helyem.
Gyermekeim azóta így kérik a rántott húst:-)
Gratulálok! Köszönöm.
Vira

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Wed, 2012-09-19 18:58

... még annyit hozzátennék nem öntöttem alá olajat csak néha egy evőkanálnyit csepegtettem rá és a hús engedett annyi levet, hogy kellemesen puhára átsült. Vira

bumi
bumi Sun, 2012-06-24 18:42

szia !

Lenne egy keresztkérdésem : Töltött ( sajt ) Gombát is lehet így sütni ? vagy az nagyon kiengedné a levét? Köszi

mkata
M.Kata / mkata Thu, 2013-05-16 09:09

Bocsánat, hogy mkata beleszól. Én a töltött gombát (igaz, nem rántott, csak sajttal töltött, bacon-be tekert) mindig a sütőben sütöm. Szerintem semmi gond nincs akkor sem, ha panírozva van.
Szép napocskát kívánok!

csné marika
csné marika Sun, 2012-03-18 15:11

Régen "szemezgettem" ezzel a rántott hús készítési módszerrel. Sajnálom, hogy csak "szemezgettem" és nem mertem kipróbálni. Ma ezt megtettem. Isteni finom lett. Csirke combot és szárnyat rántottam ki. Korábban írta valaki, hogy kifilézte, na én is kifiléztem, de csak egyet a többit lesz ami lesz alapon csontosan rántottam. Nagyon jó lett és átsült rendesen finom puha és omlós.
Nagy erénye nem csak az, hogy nincs olajszag a lakásban hanem nagyon picurka olaj kel hozzá és nem kell állni mellette.
Köszönöm én is a receptet.

marinegin
Galló Lívi / marinegin Mon, 2012-03-19 01:11

Szia Marika! Szerintem is felesleges kifilézni, pont erre szolgál, mint írtam is a receptben, hogy a vastagabb husikat egy kicsit előtte fólia alatt süssük! :) Örülök, hogy kipróbáltad! :)

P.Klára
P.Klára Fri, 2012-03-16 17:23

No, én is sütöttem így csirkecombokat:) Hogy biztosra menjek, azért kifiléztem a felsőket, és az alsókat az egyik oldalon csontig bevágtam hosszában. Valóban nagyon finom volt, olyan porhanyós a husi, a panír pedig ropogós. És csak az órát kellett figyelni, nem fröcsögött közben az olaj. Köszi, hogy tanulhattam ismét valamit:)

mocsivacak
mocsivacak Wed, 2012-03-14 22:59

Hétvégén kipróbáltam isteni finom lett , ezután csak igy csinálom , köszi a receptet !!!

noraa26
anyucika26 / noraa26 Wed, 2012-03-14 09:06

Jajj bocsi, nem vettem észre, hogy elírtam. :D Jót nevettem én is! :D Szóval, nem a szervezetet bontja le a zsír, hanem a szervezet a zsírt. :D Sütés után papírtörlőre szedem ki, ha felszívta felesleges zsírt, akkor pedig egy másik tálba teszem és ennyi. :)

noraa26
anyucika26 / noraa26 Tue, 2012-03-13 14:10

Ha zsírban sütöd nem lesz erős zsírszag. És higgyétek el a zsír sokkal egészségesebb mint az olaj. A szervezetet sokkal könnyebben le tudja bontani mint az olajat. Nálunk az étkezés utáni gyomorproblémákat orvosolta az olaj elhagyása. Csak akkor használok olajat, ha valamilyen kelt tésztába, pl.pizza tésztába kell. Még a csirkelábat is ki lehet rántani ezzel a módszerrel, amit írtam. Imádom a frissen sült rántott csirkelábat! :) És nem szárad ki sütés közben a husi, a karajt akár nagyon vékonyra is kiklopfolhatom nem lesz kemény miután kihűl. Kellemesen ropogós. :)

KisEdi
Edi / KisEdi Tue, 2012-03-13 19:07

A zsír lebontja a szervezetet? :D Egyébként nagyon jó, amit írtál, Én sem szeretem az olajat. És nem is egészséges. Sütés után mit csinálsz vele?

mozsu25
mozsu25 Mon, 2012-03-12 19:36

Mi is nagyon szeretjük a rántott húst, de eddig az olajszag meg a "macera" miatt, amivel jár, nemigazán csináltam. De ez nagyon jó ötlet, és egészségesebb is, hiszen nem tocsog az olajtól. Biztosan ki fogom próbálni, köszi! :)

noraa26
anyucika26 / noraa26 Mon, 2012-03-12 16:18

A mi családunkban amióta az eszemet tudom csak tepsiben van sütve minden rántott hús. Kb annyi zsír, hogy félig ellepje a sütni kívánt husit. Nem kell letakarni a csirke combok is tökéletesen átsülnek. Nem rágós, nem kemény a csont mellett nem véres. Normál panírozás, előmelegített zsír (nem használok olajat) aztán mehet a sütőbe. Pirosra sütöm, max 2x fordítom sütés közben. Mellesleg a véres látványt úgy kell elkerülni, hogy panírozás előtt a husit (mindegy milyen hús) hideg vízbe kell áztatni. Garantálom, hogy nem lesz véres a csont mellett, és a hideg vízben a zsír sem ázik ki a husiból. Én bármit főzök előtte beáztatom a husit, pedig házi, nem boltban veszem. Próbáljátok ki. :)

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2012-03-12 14:06

szia, köszi az ötletet...ki fogom hétvégén próbálni... :)
kérdésem az, hogy ilyen esetben szükségtelen a liszt használata a panír elkészítésekor?

P.Klára
P.Klára Sun, 2012-03-11 19:06

Ennek a receptnek örülök, a héten próbát is teszek vele. Sokáig nem mertem csirkecombból rántott husit csinálni, mert egyszer kínáltak, s a csontnál véres volt. Aztán rájöttem, hogy kifilézem a felsőcombot, s így laposra terítve bizton átsül:)Nekem sokkal jobban ízlik, mint a sertés. De hogy az olaj melletti szambázást meg lehet spórolni? Erre vevő leszek a továbbiakban, ha sikerül!:)

Nati1
Nati1 Mon, 2012-01-02 19:59

Nagyszerű recept!Azóta csak így csinálom!!!Köszönöm!

b_szilvia
b_szilvia Wed, 2011-12-28 09:42

Elegendő 150 fokon 60 perc? Át sül rendesen ilyen kevés hőfokon? Csak az alsó combot takarod le egy kis időre?

marinegin
Galló Lívi / marinegin Wed, 2011-12-28 14:09

Szia Szilvia! A hőfok és az időtartam természetesen sütőnként változhat, ez egy hozzávetőleges érték. A lényeg, hogy a csontos vastagabb húsokat (pl. csirkecomb) előtte fólia alatt süssük, és utána készre fólia nélkül. Vékonyabb húsok pl. karaj esetén pedig addig süsd, amíg szépen megpirul. Ne vágd túl vékonyra a hússzeleteket és ne is klopfold ki, mert akkor túl száraz lesz. :) Jó sütögetést! :)

HejoTitty
Hejo Titty / HejoTitty Thu, 2011-11-24 13:53

Édesanyám évek óta így süti, és összehasonlíthatatlanul finomabb a sütős rántott csirke! És ami még előnye: nagyobb csirkét is lehet így sütni (minden részét), nem csak a picit, mint amikor olajban sütöd.

Julcsi 09
Julcsi 09 / Julcsi 09 Mon, 2011-11-07 07:29

Szia Marine Gin!
Szombaton elkészítettem így a rántott husit - ezentúl csak így fogom sütni :)
Nincs olajszag, a husi pedig nagyon finom lett! A kisfiamnak is nagyon ízlett :)
Köszönet a receptért!
Üdv: Julcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-10-14 21:22

Nagyon finomak volt a csirkecomb alsók, máskor is ,ezen mód is készítem, a családnak ízlett, köszönjük:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

590
csirkecomb 1 kg
napraforgó olaj 2 dl
zsemlemorzsa 20 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint