Nosalty Logó

Rántott hús sütőben Marine Gintől

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Galló Lívi
Rántott hús sütőben Marine Gintől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 590 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3544 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 590 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 3544 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A husikat besózzuk, és fél órát hűtőben állni hagyjuk.
  2. Ha az idő lejárt, a sütőt előmelegítjük.
  3. A husikat először a felvert, enyhén megsózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. A tepsi aljára kevés olajat öntünk, majd a panírozott húsokatbelefektetjük, ésolajjal meglocsoljuk.
  5. Mindkét oldalát pirosra sütjük közepes fokozaton. Tipp: Ha vastagabb a husi (pl. csirkecomb), akkor először 20-30 percig alufóliával lefedve sütjük, és ezután fólia nélkül a fent leírtak szerint.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 49822
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Galló Lívi 18 recept

Imádjuk a rántott dolgokat, de ezidáig elég ritkán csináltam, mert nem bírom, hogy utána órákig olajszag terjeng a lakásban, és nem győzök szellőztetni. Na, ennél az ételnél ilyen nincs, és garantáltan költségtakarékos is, hiszen jóval kevesebb zsiradék kell hozzá, és nem szívja meg magát, mint a hagyományos rántott hús. :) Férjem, azt kérdezte, mikor elkészítettem: "Eddig miért nem így sütötted?" Ez magáért beszél, szerintem! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én már kipróbáltam ezt a módszert, ajánlom mindenkinek! Finomabb, mint a serpeny?ben sütött.

Galló Lívi

Tényleg nagyon finom, és osztom a véleményed, hogy jobb, mint a hagyományos! :)

Törölt felhasználó

Én még ennyi olajat sem használok. Csak megkenem a süt?papírt, és a húsok tetejét. Az egész tepsihez max 1/2 dl olajat használok.

Galló Lívi

Valójában nem mértem le, csak saccperkb írtam a 2 dl-t. Lehet, hogy igazad van, és még ennyi sem kell! :)

moncheri74

Nem használsz hozzá lisztet? Vagy csak véletlenül maradt ki? Üdv

Galló Lívi

Szia moncheri74! Nem kell hozzá liszt, így tökéletes! :)

mislenbaba

ÓÓÓ de guszta!!!

Galló Lívi

Szia mislenbaba! Valóban! És finom is! :)

Törölt felhasználó

Ez elképeszt? guszta, és milyen jó ötlet. Tuti kipróbálom ezzel a módszerrel,köszi!

Galló Lívi

Szia Mucóka! Tényleg isteni! Próbáld csak ki! :)

Bubala Lajosné

Vajon csirkeszárnyat is lehet tepsiben sütni?

Galló Lívi

Szia! Szerintem bármilyen husit, amit egyébként szoktunk rántani! :)

Éva-Anyóca

Nagyon finomak volt a csirkecomb alsók, máskor is ,ezen mód is készítem, a családnak ízlett, köszönjük:-)) Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Galló Lívi

Szia Éva! Ennek nagyon örülök, egészségetekre! :)

Törölt felhasználó

Szia Marine Gin! Szombaton elkészítettem így a rántott husit - ezentúl csak így fogom sütni :) Nincs olajszag, a husi pedig nagyon finom lett! A kisfiamnak is nagyon ízlett :) Köszönet a receptért! Üdv: Julcsi

Galló Lívi

Kedves Julcsi! Egészségetekre! :)

Törölt felhasználó

Édesanyám évek óta így süti, és összehasonlíthatatlanul finomabb a süt?s rántott csirke! És ami még el?nye: nagyobb csirkét is lehet így sütni (minden részét), nem csak a picit, mint amikor olajban sütöd.

Galló Lívi

Szia Titty! Ez így igaz! :)

b_szilvia

Elegend? 150 fokon 60 perc? Át sül rendesen ilyen kevés h?fokon? Csak az alsó combot takarod le egy kis id?re?

Galló Lívi

Szia Szilvia! A h?fok és az id?tartam természetesen süt?nként változhat, ez egy hozzávet?leges érték. A lényeg, hogy a csontos vastagabb húsokat (pl. csirkecomb) el?tte fólia alatt süssük, és utána készre fólia nélkül. Vékonyabb húsok pl. karaj esetén pedig addig süsd, amíg szépen megpirul. Ne vágd túl vékonyra a hússzeleteket és ne is klopfold ki, mert akkor túl száraz lesz. :) Jó sütögetést! :)

Törölt felhasználó

Nagyszer? recept!Azóta csak így csinálom!!!Köszönöm!

Galló Lívi

Ennek nagyon örülök! :)

P.Klára

Ennek a receptnek örülök, a héten próbát is teszek vele. Sokáig nem mertem csirkecombból rántott husit csinálni, mert egyszer kínáltak, s a csontnál véres volt. Aztán rájöttem, hogy kifilézem a fels?combot, s így laposra terítve bizton átsül:)Nekem sokkal jobban ízlik, mint a sertés. De hogy az olaj melletti szambázást meg lehet spórolni? Erre vev? leszek a továbbiakban, ha sikerül!:)

Galló Lívi

Szia Klára! Ez tutti megnyeri a tetszésed, azt garantálom! :)

huzsi

szia, köszi az ötletet...ki fogom hétvégén próbálni... :) kérdésem az, hogy ilyen esetben szükségtelen a liszt használata a panír elkészítésekor?

Galló Lívi

Szia Huzsi! Próbáld csak ki így, meglátod, hogy isteni ropogós bundát kapsz liszt nélkül is! :)

anyucika26

A mi családunkban amióta az eszemet tudom csak tepsiben van sütve minden rántott hús. Kb annyi zsír, hogy félig ellepje a sütni kívánt husit. Nem kell letakarni a csirke combok is tökéletesen átsülnek. Nem rágós, nem kemény a csont mellett nem véres. Normál panírozás, el?melegített zsír (nem használok olajat) aztán mehet a süt?be. Pirosra sütöm, max 2x fordítom sütés közben. Mellesleg a véres látványt úgy kell elkerülni, hogy panírozás el?tt a husit (mindegy milyen hús) hideg vízbe kell áztatni. Garantálom, hogy nem lesz véres a csont mellett, és a hideg vízben a zsír sem ázik ki a husiból. Én bármit f?zök el?tte beáztatom a husit, pedig házi, nem boltban veszem. Próbáljátok ki. :)

Galló Lívi

Szia Nóra! Köszi a hasznos tippeket! :)

mozsu25

Mi is nagyon szeretjük a rántott húst, de eddig az olajszag meg a "macera" miatt, amivel jár, nemigazán csináltam. De ez nagyon jó ötlet, és egészségesebb is, hiszen nem tocsog az olajtól. Biztosan ki fogom próbálni, köszi! :)

Galló Lívi

Szia! Próbáld csak ki, nagyon fog ízleni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek