r
Nosalty Logó

Rántott karaj "ami itthon volt" zöldségekkel

márti1218
Rántott karaj "ami itthon volt" zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hús

köret

994
Kalória
59.4g
Fehérje
92.6g
Szénhidrát
42.1g
Zsír
360.9g
Víz
199.9g
Koleszterin
11g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hús

köret

Összesen 994 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hús

köret

Összesen 3970 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hús

köret

Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3326 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 994 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    237.7 g

Zsír

  • Összesen
    168.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11041.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2904 mg
  • Nátrium
    6457 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1443.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    4972 micro
  • β-karotin
    13304 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3253 micro
Összesen 3970 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

hús

  1. Szeleteljük fel a karajt, ha a hentes nem tette meg, klopfoljuk ki egy kicsit, majd sózzuk be. Készítsük elő a panírozáshoz valókat (liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa), és ebben a sorrendben panírozzuk be.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk egyforma méretűre, a kelkáposztát ujjnyi szeletekre, a hagymát kockára.
  3. Egy lábosban melegítsük fel a vajat, tegyük rá a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, öntsünk alá fél dl vizet, fedjük le, és kis lángon pároljuk puhára vagy csak roppanósra, ha úgy szeretjük.
  4. Amíg a zöldség készülődik, egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük ki a hússzeleteket úgy, hogy az első oldalnál legyen lefedve a serpenyő, amikor megfordítottuk a húst, már nem kell. Tegyük törlőpapírra, ha mind kisült, tálalhatjuk a zöldséggel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ezt a köretet ízlésünk és készletünk szerint variálhatjuk. Télen nem nagy a választék friss zöldségből, de az itt felsoroltakat azért még bővíthetjük sütőtökkel, kelbimbóval, céklával, édeskáposztával, gombával, stb.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...