Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi jércetekercs szezámos bundában

Kijevi jércetekercs szezámos bundában
Kijevi jércetekercs szezámos bundában
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemell minden mennyiségben! Ez csak egy a sok-sok elkészítési mód közül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nem akarjuk a húst felszeletelni, akkor kisebb fél csirkemelleket szúrjunk fel középen, és úgy töltsük meg. A töltelékbe keverhetünk zúzott fokhagymát, aprított pórét vagy snidlinget. Természetesen ahány ház, annyi szokás... :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket felszeleteljük. Ha szükséges, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk.
  2. A puha vajat összekeverjük a sajttal, sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, majd hengerszerű halmokat rakunk belőle a hússzeletek szélesebb felére.
  3. A húst felgöngyöljük, és panírozzuk a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy a morzsába szezámmagot is keverünk.
  4. Bő olajban aranybarnára sütjük.

  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 997
elküldve: 7
receptkönyvben: 656
elkészítve: 22/29
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szezámmagos töltött csirkemell, bundás töltött csirke, rántott jérce sajtos-szerecsendiós töltelékkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Mon, 2015-08-24 13:30

Tegnap vacsorára ez volt a menü. A töltelékből véletlenül kifelejtettem a szerecsendiót, viszont tárkonyt tettem bele, de így is nagyon finom lett. Duplán panírozva nem jöttek szét, pedig tartottam tőle. Lehet legközelebb egy kis fokhagyma lesz még a töltelékben. Köszönöm a receptet, biztosan többször elkészítem még!

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-02-14 18:15

Szia Bia!
Igen, tényleg finom, érdemes kipróbálni.:)
Üdv.
Livi

1100
csirkemell filé 100 dkg
vaj 10 dkg
sajt 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
finomliszt 5 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 10 dkg
szezámmag 1 ek
napraforgó olaj 2 dl