r
Nosalty Logó

Olívabogyós csirkemelltekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olívabogyós csirkemelltekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1103 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4411 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1103 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.4 g

Zsír

  • Összesen
    318.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5291.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    2218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 4411 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, besózzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: pár szelettrappista vagy füstölt sajtot kis csíkokra vagy kockákra vágunk, ugyanígy a gépsonkát, az olívabogyókat pedig félbe, s ezeket belekeverjük a vajkrémbe. Ha nem találjuk megfelelőnek az állagát, tehetünk kevesebb/több vajkrémet, a töltelék mennyiségétől függően.
  3. A csirkemellszeletekre egy-egy halom (1-2 tk) tölteléket teszünk, majd szorosan felgöngyöljük a húst, és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, hústűvel megtűzzük, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3326
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Ajánló

Köretként hasábburgonyát, párolt rizst, vagy zöldsalátát is adhatunk, mindennel finom. :) Ha valaki nem preferálja a vajkrémet, akkor teavajjal is elkészítheti, ez esetben keverjünk bele petrezselyemzöldet, és kedvünkre fűszereket, ezután a sajtot, gépsonkát, olívabogyót, majd tegyük fagyasztóba, és gombócokat formálva tegyük a filékre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik vasárnap valami különleges ízvilágú, de mégis könnyen elkészíthető ebédet szerettem volna készíteni a "hagyományos" rántott hús-rizs kombó helyett, így kipróbáltam, hogy a fenti hozzávalókból mi sülhet ki? Jó választás volt, mindenkinek ízlett az új "elegy". :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek