r
Nosalty Logó

Rántott harcsa lilahagymával majonézes krumplival

Hobbychef
Rántott harcsa lilahagymával majonézes krumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rántott harcsa

Hagymasaláta

Majonézes burgonya

397
Kalória
21.1g
Fehérje
29.9g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
233.7g
Víz
114.8g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rántott harcsa

Hagymasaláta

Majonézes burgonya

Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rántott harcsa

Hagymasaláta

Majonézes burgonya

Összesen 1589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rántott harcsa

Hagymasaláta

Majonézes burgonya

Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2700.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    934.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 1589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

Rántott harcsa

  1. Reggel a burgonyát megfőzzük, megpucoljuk, feldaraboljuk. Ráöntjük a tejföllel összekevert majonézt, sózzuk, borsozzuk, betesszük a hűtőbe.
  2. A lilahagymát karikára vágjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá gyömbért, összekeverjük, hagyjuk állni egy darabig. Majd facsarunk rá citromot, locsolunk rá ecetet és olívaolajat, összekeverjük. Ez is mehet a hűtőbe.
  3. A halat négybe vágjuk, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot. Ez is a hűtőben landol.
  4. Délben elővesszük a halat, s kétszeresen bepanírozzuk. Forró olajban aranybarnára megsütjük.
  5. Rögtön tálalunk. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben. Ezúttal egy harcsa került az asztalomra. A majonézt többnyire magam készítem, de mivel kaptam egy üveg kiváló Hellmann's majonézt, azt használtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...