Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott harcsa lilahagymával majonézes krumplival

Rántott harcsa lilahagymával majonézes krumplival
Rántott harcsa lilahagymával majonézes krumplival
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben. Ezúttal egy harcsa került az asztalomra. A majonézt többnyire magam készítem, de mivel kaptam egy üveg kiváló Hellmann's majonézt, azt használtam.

hozzávalók / 4 adag

Rántott harcsa

Hagymasaláta

Majonézes burgonya

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Reggel a burgonyát megfőzzük, megpucoljuk, feldaraboljuk. Ráöntjük a tejföllel összekevert majonézt, sózzuk, borsozzuk, betesszük a hűtőbe.
  2. A lilahagymát karikára vágjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá gyömbért, összekeverjük, hagyjuk állni egy darabig. Majd facsarunk rá citromot, locsolunk rá ecetet és olívaolajat, összekeverjük. Ez is mehet a hűtőbe.
  3. A halat négybe vágjuk, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot. Ez is a hűtőben landol.
  4. Délben elővesszük a halat, s kétszeresen bepanírozzuk. Forró olajban aranybarnára megsütjük.
  5. Rögtön tálalunk. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 560
elküldve: 3
receptkönyvben: 63
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

harcsa rántva majonézes burgonyával, majonézes krumpli rántott harcsával, hagymasaláta rántott harcsával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

395
afrikai harcsa 40 dkg
tojás 1 db
finomliszt 2 evőkanál
zsemlemorzsa 2 ek
fekete bors 2 kk
citrom 0.25 db
lila hagyma 2 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
vörösborecet 2 teáskanál
gyömbér 1 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrom 0.25 db
olívaolaj 3 ek
burgonya 3 db
majonéz 2 ek
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint