Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búbos harcsa

Búbos harcsa
Búbos harcsa
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Takarítás közben akadt a kezembe egy régi Magyar Konyha, és a kép láttán  működésbe jött a pavlovi refrex.
Ez egy olyan recept, amit mindenki alakítgat a saját ízlésének megfelelően. A recept sütőtökös-csókot ajánl hozzá, ami nem más, mint sült sütőtök húsa+krumplipüré hercegnő módra megsütve. Nos, sütőtök híján, mi krumplipürét kanalaztunk hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A harcsához

A töltelékhez

ajánlat

Vendégváráshoz nagyon jól elő lehet készíteni, és hidegen vagy melegen tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiléket megmossuk, leszárítjuk és ujjnyi vastag szeleteket alakítunk. A fokhagymát átnyomjuk, és ezzel a szeletek mindkét oldalát megkenjük. Közben sózzuk, borsozzuk. A tepsibe teszünk sütőpapírt (amit megolajozunk), és erre sorakoztatjuk a  hal darabokat .
  2. A töltelékhez a zsömléket vízbe áztatjuk, majd kinyomjuk. A szeletelt póréhagymát megfuttatjuk egy kis olajon, és a darált dióval és a tojásokkal hozzáadjuk a zsömléhez.
  3. Sóval, őrölt borssal, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és összedolgozzuk. Ha nagyon lágy a massza, akkor egy kis morzsával megtámogatjuk.
  4. A tölteléket vizes kézzel a halra adagoljuk, tetejüket kevés olajjal átkenjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. (Ez a tepsi vastagságától nagy mértékben függ.)

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 268
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsa ", töltelékkel"búbos hal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

822
törpeharcsa 80 dkg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
dió 20 dkg
zsemle 4 db
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
póréhagyma 1 db
zsemlemorzsa 2 ek