r
Nosalty Logó

Rántott camembert fűszeres sült burgonyával és tartármártással

Vénusz
Rántott camembert fűszeres sült burgonyával és tartármártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

4939
Kalória
75.3g
Fehérje
100.9g
Szénhidrátok
476.7g
Zsír
313g
Víz
488.8g
Koleszterin
7g
Rost
13.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 19747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    476.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5740.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    2953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    163 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301 g

Zsír

  • Összesen
    1906.8 g
  • Telített zsírsav
    392 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    823 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    596 g
  • Koleszterin
    1955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22962.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    5087 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    5103 mg
  • Nátrium
    11812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3311 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    654 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1337 micro
  • Kolin:
    1180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3103 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2466 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3987 micro
Összesen 19747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 484 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat verjük fel egy tálban, a lisztet és a morzsát pedig szórjuk másik két külön edénybe.
  2. A sajtokat először forgassuk meg a lisztben úgy, hogy minden oldalt rendesen bevonjon. Azután mártsuk meg a tojásban is, jó alaposan.
  3. Majd jöhet a morzsa! Itt figyeljünk rá, hogy ha mindenhol befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk rá jól a panírt. Fontos, hogy duplán panírozzuk, ezért még egyszer mártsuk meg a tojásban és a morzsában is. Egy órára tegyük mélyhűtőbe dermedni. Ez idő alatt elkészítjük a tartárt és a sült burgonyát.
  4. Egy tepsit béleljünk kis sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Az előfőzött burgonyákat fűszerezzük be az Vénusz plusz fűszerolajjal, sóval, borssal, majd helyezzük a tepsire egy rétegben, egyenletesen szétterítve. Egy villával vagy egy bögre aljával óvatosan lapítsuk szét a burgonyákat. Majd 30-40 perc alatt süsük aranybarnára, ropogósra. Vegyük ki a sütőből, és spatulával forgassuk át az egészet. A tetejére petrezselymet és ízlés szerint fekete borsot és tengeri sót szórhatunk.
  5. A tartárhoz először készítsünk majonézt. Egy tojássárgáját keverjünk el sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és nagy odafigyeléssel csurgassuk hozzá a napraforgóolajat. Miután felvette az olajat (kb. 2,5 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, borssal, mustárral vagy ecettel. Adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, alaposan keverjünk ki, és tegyük a kész tartárt hűtőbe tálalásig. Ki édesebben, ki savanykásabban szereti, ízesítsük saját szájízünk szerint!
  6. A sajtot végül bő, forró (175°C-os) olajban süssük ki, hogy minden oldala aranybarna legyen. Frissen fogyasszuk, hogy jó nyúlós maradjon! A sült burgonyával és a tartárral kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha esetleg nem tudjátok, mivel készüljetek az ünnepekre, íme egy remek fogás, ami nem igényel sok alapanyagot és odafigyelést, viszont különleges, előre lehet vele dolgozni, és akár a húsmentesen étkezőknek is kedveskedhetünk vele. A rántott camembert egy komplex, mégis egyszerű étel, melyet a húsevők is imádnak: ízletes és laktató, akár csak egy szelet rántott hús. A sült burgonya és a tartármártás plusz ráadás hozzá, melyek elkészítése nem okozhat senkinek se kihívást.

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...