
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
20 g finomliszt
-
5 db tojás
-
400 g zsemlemorzsa
-
500 g kifliburgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojássárgája
-
1 teáskanál mustár
-
2 ek almaecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek porcukor
-
200 ml tejföl
-
1 fél citromból nyert citromlé
4939
Kalória
75.3g
Fehérje
100.9g
Szénhidrátok
476.7g
Zsír
313g
Víz
488.8g
Koleszterin
7g
Rost
13.8g
Cukor
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
250g camembert sajt750 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
319g napraforgó olaj2818 kcal
-
125g kifliburgonya72 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
63g napraforgó olaj553 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
3g almaecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Összesen
4939
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
1000g camembert sajt3000 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
400g zsemlemorzsa1580 kcal
-
1275g napraforgó olaj11271 kcal
-
500g kifliburgonya289 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
250g napraforgó olaj2210 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
10g almaecet2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
19747
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
24.5g camembert sajt74 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
9.8g zsemlemorzsa39 kcal
-
31.3g napraforgó olaj276 kcal
-
12.3g kifliburgonya7 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0.5g tojássárgája2 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.2g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
Összesen
484
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 476.7 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 149 g
-
Koleszterin 489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5740.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 1272 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1276 mg
-
Nátrium 2953 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 313 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 828 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 163 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 776 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 997 micro
Összesen
4939
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 301 g
Zsír
-
Összesen 1906.8 g
-
Telített zsírsav 392 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 823 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 596 g
-
Koleszterin 1955 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22962.9 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 347 mg
-
Kálcium 5087 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 5103 mg
-
Nátrium 11812 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.4 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 28 mg
Víz
-
Összesen 1251.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3311 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 654 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 422 micro
-
K vitamin: 881 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1337 micro
-
Kolin: 1180 mg
-
Retinol - A vitamin: 3103 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2466 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3987 micro
Összesen
19747
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
484
kcal
Elkészítés
- A tojásokat verjük fel egy tálban, a lisztet és a morzsát pedig szórjuk másik két külön edénybe.
- A sajtokat először forgassuk meg a lisztben úgy, hogy minden oldalt rendesen bevonjon. Azután mártsuk meg a tojásban is, jó alaposan.
- Majd jöhet a morzsa! Itt figyeljünk rá, hogy ha mindenhol befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk rá jól a panírt. Fontos, hogy duplán panírozzuk, ezért még egyszer mártsuk meg a tojásban és a morzsában is. Egy órára tegyük mélyhűtőbe dermedni. Ez idő alatt elkészítjük a tartárt és a sült burgonyát.
- Egy tepsit béleljünk kis sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Az előfőzött burgonyákat fűszerezzük be az Vénusz plusz fűszerolajjal, sóval, borssal, majd helyezzük a tepsire egy rétegben, egyenletesen szétterítve. Egy villával vagy egy bögre aljával óvatosan lapítsuk szét a burgonyákat. Majd 30-40 perc alatt süsük aranybarnára, ropogósra. Vegyük ki a sütőből, és spatulával forgassuk át az egészet. A tetejére petrezselymet és ízlés szerint fekete borsot és tengeri sót szórhatunk.
- A tartárhoz először készítsünk majonézt. Egy tojássárgáját keverjünk el sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és nagy odafigyeléssel csurgassuk hozzá a napraforgóolajat. Miután felvette az olajat (kb. 2,5 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, borssal, mustárral vagy ecettel. Adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, alaposan keverjünk ki, és tegyük a kész tartárt hűtőbe tálalásig. Ki édesebben, ki savanykásabban szereti, ízesítsük saját szájízünk szerint!
- A sajtot végül bő, forró (175°C-os) olajban süssük ki, hogy minden oldala aranybarna legyen. Frissen fogyasszuk, hogy jó nyúlós maradjon! A sült burgonyával és a tartárral kínáljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Ha esetleg nem tudjátok, mivel készüljetek az ünnepekre, íme egy remek fogás, ami nem igényel sok alapanyagot és odafigyelést, viszont különleges, előre lehet vele dolgozni, és akár a húsmentesen étkezőknek is kedveskedhetünk vele. A rántott camembert egy komplex, mégis egyszerű étel, melyet a húsevők is imádnak: ízletes és laktató, akár csak egy szelet rántott hús. A sült burgonya és a tartármártás plusz ráadás hozzá, melyek elkészítése nem okozhat senkinek se kihívást.