r
Nosalty Logó

Rántott camembert fűszeres sült burgonyával és tartármártással

Vénusz
Rántott camembert fűszeres sült burgonyával és tartármártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

4939
Kalória
75.3g
Fehérje
100.9g
Szénhidrát
476.7g
Zsír
313g
Víz
488.8g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 19747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    476.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5740.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    2953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    163 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301 g

Zsír

  • Összesen
    1906.8 g
  • Telített zsírsav
    392 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    823 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    596 g
  • Koleszterin
    1955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22962.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    5087 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    5103 mg
  • Nátrium
    11812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    403.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3311 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    654 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1337 micro
  • Kolin:
    1180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3103 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2466 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3987 micro
Összesen 19747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 484 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat verjük fel egy tálban, a lisztet és a morzsát pedig szórjuk másik két külön edénybe.
  2. A sajtokat először forgassuk meg a lisztben úgy, hogy minden oldalt rendesen bevonjon. Azután mártsuk meg a tojásban is, jó alaposan.
  3. Majd jöhet a morzsa! Itt figyeljünk rá, hogy ha mindenhol befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk rá jól a panírt. Fontos, hogy duplán panírozzuk, ezért még egyszer mártsuk meg a tojásban és a morzsában is. Egy órára tegyük mélyhűtőbe dermedni. Ez idő alatt elkészítjük a tartárt és a sült burgonyát.
  4. Egy tepsit béleljünk kis sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Az előfőzött burgonyákat fűszerezzük be az Vénusz plusz fűszerolajjal, sóval, borssal, majd helyezzük a tepsire egy rétegben, egyenletesen szétterítve. Egy villával vagy egy bögre aljával óvatosan lapítsuk szét a burgonyákat. Majd 30-40 perc alatt süsük aranybarnára, ropogósra. Vegyük ki a sütőből, és spatulával forgassuk át az egészet. A tetejére petrezselymet és ízlés szerint fekete borsot és tengeri sót szórhatunk.
  5. A tartárhoz először készítsünk majonézt. Egy tojássárgáját keverjünk el sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett, lassan és nagy odafigyeléssel csurgassuk hozzá a napraforgóolajat. Miután felvette az olajat (kb. 2,5 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, borssal, mustárral vagy ecettel. Adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, alaposan keverjünk ki, és tegyük a kész tartárt hűtőbe tálalásig. Ki édesebben, ki savanykásabban szereti, ízesítsük saját szájízünk szerint!
  6. A sajtot végül bő, forró (175°C-os) olajban süssük ki, hogy minden oldala aranybarna legyen. Frissen fogyasszuk, hogy jó nyúlós maradjon! A sült burgonyával és a tartárral kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha esetleg nem tudjátok, mivel készüljetek az ünnepekre, íme egy remek fogás, ami nem igényel sok alapanyagot és odafigyelést, viszont különleges, előre lehet vele dolgozni, és akár a húsmentesen étkezőknek is kedveskedhetünk vele. A rántott camembert egy komplex, mégis egyszerű étel, melyet a húsevők is imádnak: ízletes és laktató, akár csak egy szelet rántott hús. A sült burgonya és a tartármártás plusz ráadás hozzá, melyek elkészítése nem okozhat senkinek se kihívást.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...