Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott camembert pankó morzsában tartármártással

Rántott camembert pankó morzsában tartármártással
Rántott camembert pankó morzsában tartármártással
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a Foci VB, mindenki focilázban él. Ilyenkor előkerülnek a sörkorcsolyák, a tv nézős falatkák. A tökéletes rántott camembert belül folyik, kívül ropogós. Sokan csak étteremben esznek rántott sajtot, mert félnek, hogy szétfolyik sütés közben, pedig pár trükköt betartva garantált a siker. Kicsik is, nagyok is imádni fogják. A recept egy adagra készült. Személyenként egy camemberttel számoljunk.

hozzávalók / 1 adag

A sajthoz

A tartármártáshoz

Sütőzsiradék

A sajthoz

ajánlat

Egy üveg jól behűtött sörrel vagy borral az igazi :)

Köretként sült krumplit vagy salátát ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

A sajthoz

  1. A camembert-t vágjuk 4 felé.
  2. Készítsük elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. A tojást egy csipet sóval kicsit keverjük össze.
  3. Először a lisztben forgassuk meg.
  4. Utána a tojásban.
  5. Fontos lépés, hogy most megint a lisztben.
  6. És még egyszer a tojásban.
  7. Végül a pankó morzsában.
  8. Következő fontos lépés, hogy most tegyük be a fagyasztóba kb. 15-20 percre.
  9. Egy lábosba olajat hevítünk. Kb. 1 cm magas legyen az edényben. Forró olajban kezdjük el kisütni.
  10. Semmiképp ne villával nyúljunk hozzá, mert ha kilyukasztjuk, kifolyik a sajt! Egy csipesz vagy lapát segítségével fordítsuk meg, ha látjuk, hogy az alja már aranybarna. Kb. 2 perc oldalanként. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
  11. Most jöhet a villa! Belül folyik, és a pankó morzsának köszönhetően kívül extra ropogós.

A tartármártáshoz

  1. A tartárhoz a tejfölt, mustárt, majonézt keverjük össze, ízesítjük sóval, borssal, pár csepp citromlével és egy csipet cukorral. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
  2. Jó étvágyat :)
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 138
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

timu

Mióta szakács: 2018.04.25.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

panko morzsában sült sajt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1804
camembert sajt 12 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
panko 5 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
mustár 1 teáskanál
majonéz 2 teáskanál
cukor 1 csipet
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
citromlé 5 csepp