Nosalty Logó

Almával töltött camembert

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nikipszilon
Almával töltött camembert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 880 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1759 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 289 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 880 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 1759 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A camembert sajtot vízszintesen félbevágjuk (lehetőleg úgy, hogy közben a külseje egyben maradjon). Egy almát megmosunk (igény szerint meg is lehet hámozni, én nem szoktam), és a közepe táján két jó ujjnyi szeletet vágunk (közben elrágcsáljuk a maradékot, konstatálva, hogy a napi vitamin is megvolt).
  2. Felverjük a tojást. Egy-egy alma szeletet fektetünk a sajtokba, és óvatosan, hogy ne törjük meg a külsejét, kissé meg is nyomkodjuk, hogy ne essen szét panírozás közben. Ezután megküzdünk a panírozással, igyekezvén, hogy minél tökéletesebben lisztes-tojásos-zsemlemorzsás legyen a széle is (szokásos módon panírozunk, először lisztbe, majd tojásba, azután szemlemorzsába, nem kutyulgatjuk össze).
  3. Forró olajban kisütjük, ne zavarjon, hogy közben kifolyik, de próbáljuk minél kevésbé mozgatni (csak egyszer megfordítani, nem ide-oda csúszkáltatni a serpenyőben), hogy a kifolyt részek mikor jó ropogósra sülnek, a camamberttől ne váljanak külön, de ha esetleg mégis megtörténne, külön is nagyon finom, ropogós.
  4. Amint átsült mindkét oldala, már tálalhatjuk is. Saláta illik mellé.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4644
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Ajánló

Mivel a sült sajt nehéz étel, mellé teát vagy fehérbort érdemes fogyasztani, ezek segítenek a megemésztésében.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

nikipszilon 5 recept

A camembert-t minden formájában szeretem. Ez a recept (illetve az ötlete) egy Horváth Ilona-könyvecskéből jött, csak mikor odáig jutottam, hogy elkészítsem, épp nem volt kéznél a könyv, így saját kútfőből próbálkoztam. Napirenden lesz az eredeti verzió kipróbálása is, majd amint időm engedi. Nem kell egyébként márkás, drága sajtot venni, ez is valami névtelen volt, de sütni szerintem tökéletes a legolcsóbb.:)

Hozzászólások

hami

Nagyon jól hangzik, ki is fogom próbálni :) köszii

nikipszilon

Amilyen jól hangzik, olyan finom is! ;)

Törölt felhasználó

Tegnap ezzel vártam a páromat, és nagyon-nagyon ízlett neki. Annyi különbséggel készítettem el, hogy a zsemlemorzsába még diót tettem, ami szerintem nagyon jó a camamberttel. S?t, jöttek is az ötletek a mindenféle hússal, sült baconnel, olívával stb. töltött változatokra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.