r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab sertéshússal

KiteszKatesz
Rakott zöldbab sertéshússal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

514
Kalória
32.3g
Fehérje
5.8g
Szénhidrátok
39.9g
Zsír
175.6g
Víz
223.4g
Koleszterin
1.3g
Rost
3.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3080 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 514 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6333.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1505 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1053.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1117 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2453 micro
Összesen 3080 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, blansírozzuk.
  2. A szalonnát csíkokra vágjuk, megpirítjuk.
  3. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mustárt.
  4. A tejfölbe belekeverünk a sót, borsot, zúzott fokhagymát és a 3 tojást.
  5. A húst megpirítjuk egy kis zsíron, majd rétegezve lerakjuk a zöldbabbal, leöntjük a tojásos tejföllel, sajtot reszelünk rá, és kb. 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kertben rengeteg zöldbab termett, és ebből a friss, roppanós zöldbabból valami különlegeset szerettem volna főzni.:)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...