r
Nosalty Logó

Darálthúsos rakott padlizsán

Éva-Anyóca
Darálthúsos rakott padlizsán
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pörkölthöz

A burgonyához és a párolt rizshez

A padlizsánhoz

A tetejére és a tálaláshoz

1254
Kalória
50.2g
Fehérje
110.7g
Szénhidrát
69.6g
Zsír
926.3g
Víz
194.3g
Koleszterin
17.7g
Élelmi rost
23.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A burgonyához és a párolt rizshez

A padlizsánhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 1254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A burgonyához és a párolt rizshez

A padlizsánhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 6268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A burgonyához és a párolt rizshez

A padlizsánhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    926.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    1631 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7857 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 1254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251 g

Zsír

  • Összesen
    348.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10258.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    2312 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    3908 mg
  • Nátrium
    2896 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    553.3 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

Víz

  • Összesen
    4631.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1111 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1370 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1124 micro
  • α-karotin
    1300 micro
  • β-karotin
    8155 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    39283 micro
  • Lut-zea
    5164 micro
Összesen 6268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    620 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A szalonnát és a hagymákat felkockázzuk, az olajat lábasba tesszük, a szalonnát pörcre pirítjuk benne, beletesszük a kétféle hagymát, megpirítjuk, pároljuk, majd beletesszük az őrölt pirospaprikát.
  2. Beletesszük a darált húst is, összekeverjük, teszünk bele sót és őrölt borsot, kevés ételízesítőt, egy konzerv hámozott paradicsomot, feldarabolva, és jól átkeverjük. Fedő alatt, kis lángon főzzük (150 fokon), néhányszor megkeverjük, és megfőzzük, kb. 40-45 perc alatt, kóstoláskor ízesíthetjük
  3. Amíg fő, jénaiban megpároljuk a rizst, a jénaiba tesszük az olajat, a megmosott rizst, sót vagy ételízesítőt, kétszeres mennyiségű vizet, és a jénait lefedve, sütőben kb. 40 perc alatt készre pároljuk (sütőtől függ az idő és a hőfok is).
  4. A padlizsánt megmossuk, felszárítjuk, vékony karikákra vágjuk, lesózzuk, és hagyjuk állni lefedve, hogy a kesernyés leve kijöjjön.
  5. A burgonyát sós vízben, héjastól megfőzzük (kb. 20 perc), vízből kivéve, ha langyosra hűlt, meghámozzuk, felkarikázzuk.
  6. A tepsiben rétegezzük a hozzávalókat, a padlizsánkarika az egész tepsi alját fedje be, rátesszük a főtt rizst, a zöldpaprikát felkarikázva, a paradicsomot felkarikázva, a burgonyát felkarikázva, a pörköltöt, és a padlizsánt felkarikázva.
  7. Az egész tetejét leöntjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és ráhelyezzük a bacont csíkokra vágva.
  8. Sütőben, kb. 50-60 percig sütjük, amíg az egész összesül, és a teteje aranybarna lesz, először lefedjük alufóliával, majd a legvégén az utolsó kb. 10 percre levesszük, és hagyjuk pirulni (az idő függ a mennyiségtől és a sütőtől is).
  9. A sütőből kivéve, felkockázva, melegen tálaljuk, díszíthetjük a zöldségekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 65 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 8

Padlizsánt is ültettünk az udvarba. Érdekes színű és formájú padlizsánt vettem. Ezek a padlizsánok, tényleg csak 12-15 cm nagyok lesznek, és tojás alakúak, nem olyan szivacsos az állaga, nincs nagyon sok magja, nem annyira kesernyés, de kell a besózás:-)) Érdekes és szép a halványlila - fehér, felhőmintás padlizsán:-)) Elsőnek tölteni akartam, de végül úgy döntöttem, hogy rakott módon készítem el, nagyon sok paprikánk és paradicsomunk is van:-)) Ráadásul nagyon finom lett, de még laktató is:-)) Mi szeretjük az egytálételeket, rakott ételeket:-)) Lehet az egészet egy nagyobb tepsiben készíteni, vagy két kisebben. Azért a TV Paprika műsorát is érdemes volt nézni késő este,:-)))  Serényi Zsolt készítette, gyorsan jegyzeteltem, és másnap elkészítettem:-)) Mindenképp érdemes elkészíteni, nagyon finom:-)))) A hozzávalók mennyiségét növelhetjük, ha többen eszünk belőle, vagy csökkenthetjük, ha mondjuk két főre készül az étel:-)) Akár vendégváró fogásnak is jó:-))

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek