r
Nosalty Logó

Gombás-spenótos rakott rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-spenótos rakott rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 921 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2763 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2056.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 921 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6169.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2273 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4405 micro
Összesen 2763 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst dupla mennyiségű vízzel felrakjukfőni. A vízbe teszünk kétnagy csipet sót és egy csipet ételízesítőt. Begyújtjuka sütőt is, amit 220fokra melegítünk elő.
  2. Közben megpucoljuk,és felvágjuka hagymát és a gombát. A hagymátolívaolajjal kikentserpenyőben megdinszteljük, majd hozzáadjuka gombát is, megsózzuk-borsozzuk, és ráhintünk egy kis bazsalikomot is.Így pirítjukkb. 5-10 percig.
  3. Előveszünk egy jénait, amit kis olívaolajjal kikenünk. A kész rizs egyharmadát beleszórjuk. Ennek a tetejére kerül a gomba, amire vékonyra szeletelt sajtréteget teszünk. A következő réteg a rizs másik egyharmada, majd a megmosott, friss spenótlevelek. Rászórjuka maradék rizst, és a tetejére kenjüka tejfölt, amire kis borsot őrlünk. A maradék sajtotráreszeljük, ééés kész!
  4. Betoljuka sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Kb. 20-30 perc.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2341
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rizs már lassan mindennapos táplálékká vált az életünkben, így az adott volt. Volt azonban itthon friss spenót és gomba, így aztán szabadjára engedtem a fantáziám.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek