Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott spárga Koszider konyhájából

Rakott spárga Koszider konyhájából
Rakott spárga Koszider konyhájából
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan finomság, amiből semmilyen húsféle sem hiányzik. A tisztításkor a spárgának - sajnos - jórészét kidobjuk, de ha nem így teszünk, ehetetlen fás lesz. A zöld spárga sosem keserű, szemben a fehérrel, én azt nem is használom. (Állítólag az se keserű, ha gondosan meghámozzuk, de én olyat még nem ettem.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombamártással kezdünk, mert az készül a legtovább. A megtisztított, feldarabolt gombát egy kanál zsíron megfuttatott, finomra vágott hagymára tesszük, kevés vizet aláöntve, fedő alatt készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A spárgát megtisztítjuk: kb. az alsó harmadát, ami fás, levágjuk. Ezután nagyon alaposan, folyóvíz alatt megmossuk, mert a bimbója homokszemcsés lehet.
  3. A spárgának bő vizet forralunk, amibe sót és egy kiskanál cukrot is teszünk. Legkönnyebben úgy tudjuk megfőzni a spárgát, ha krumplisütő kosárba téve merítjük a vízbe - így egyszerű lesz kiemelni. A csendes forrásban lévő vízben lefedve, 15 perc alatt puhára főzzük, kiemeljük, hűlni hagyjuk.
  4. Közben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.
  5. Befejezzük a gombamártást. A zsírjára sült gombát meghintjük egy csapott kanál liszttel, átpirítjuk. Ráöntjük a tejszínt és kevergetve kiforraljuk. 2-3 kanál tejföllel higítjuk, egyben kicsit savanyítjuk is. (Tehetünk bele pár csepp citromlevet is, még jobb lesz.)
  6. A hozzávalókat lerétegezzük. Egy vajjal kikent tálba öntjük a tészta felét. Erre rásorakoztatjuk a spárgát, erre rákanalazzuk az összes gombamártást. Befedjük a maradék tésztával és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Sütőbe tolva addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul - ez kb. 40 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombával rakott spárga, rakott zöldspárga, gombamártásos rakott spárga

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2012-06-02 20:22

Köszönöm!
Semmi különösebb nincs, dolgozom, elkezdtem a befőzési szezont (eper), vagyis van munkám elég.
Üdvözöl: Koszider

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-06-03 08:02

Kedves Koszider!

Nagyon jó és nagyon sok, de leginkább nagyon finom gyümölcs és ha van zöldségféle berakását, befőzését kívánom.:-))
Éva-Anyóca

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2012-06-03 10:06

Fel van adva a lecke: jövő héten két kínai és egy vegetáriánus magyar vendégem lesz. Fő a fejem. Csirkepaprikás a kínaiaknak, gomba a magyarnak + nokedli + eper. Nem egyszerű.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-06-03 10:31

Kedves Koszider!

Tényleg nem:-)))
Olyan, mintha megcserélted volna az étkeket a két vendégvárásra.
Kínaira azt hinném, gomba lesz és a tipikus kínai ízek, és szószok, meg zöldség és hús alapanyagok,- a magyarnál meg magyaros, ízek és fűszerek, és hús és bármi más ismert hazai alapanyag : bár igaz, aki nem eszik húst, annál kissé körültekintőbbnek kell lenni.De fantasztikus megoldások vannak ott is, azért ,mert nincs benne hús.:-)

De ezt Te biztos nagyon ügyesen meg fogod oldani.:-)))
Szép vasárnapot kívánok!

Éva-Anyóca

511
zöldspárga 1 kg
gomba 50 dkg
penne 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
tejföl 3 ek
sajt 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek
citromlé 1 teáskanál
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint