r
Nosalty Logó

Rakott spárga Koszider konyhájából

koszider
Rakott spárga Koszider konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

513
Kalória
22.6g
Fehérje
55.9g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
362.7g
Víz
68.2g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    362.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4272.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1451 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    969 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3254 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5015 micro
Összesen 2046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A gombamártással kezdünk, mert az készül a legtovább. A megtisztított, feldarabolt gombát egy kanál zsíron megfuttatott, finomra vágotthagymára tesszük,kevés vizet aláöntve, fedő alatt készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A spárgát megtisztítjuk: kb. azalsó harmadát, ami fás,levágjuk. Ezután nagyon alaposan, folyóvíz alatt megmossuk, mert a bimbójahomokszemcsés lehet.
  3. A spárgának bő vizet forralunk, amibe sót és egy kiskanál cukrot is teszünk. Legkönnyebben úgy tudjuk megfőzni a spárgát, ha krumplisütő kosárba téve merítjük a vízbe - így egyszerű lesz kiemelni. A csendes forrásban lévő vízben lefedve, 15 perc alatt puhára főzzük, kiemeljük, hűlni hagyjuk.
  4. Közben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.
  5. Befejezzük a gombamártást. A zsírjára sült gombát meghintjük egy csapott kanál liszttel, átpirítjuk.Ráöntjük a tejszínt és kevergetve kiforraljuk. 2-3 kanál tejföllel higítjuk, egyben kicsit savanyítjuk is. (Tehetünk bele pár csepp citromlevet is, még jobb lesz.)
  6. A hozzávalókat lerétegezzük. Egy vajjal kikent tálba öntjük a tészta felét. Erre rásorakoztatjuk a spárgát, erre rákanalazzuk az összes gombamártást. Befedjük a maradék tésztával és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Sütőbe tolva addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul - ez kb. 40 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Olyan finomság, amiből semmilyen húsféle sem hiányzik. A tisztításkor a spárgának - sajnos - jórészét kidobjuk, de ha nem így teszünk, ehetetlen fás lesz. A zöld spárga sosem keserű, szemben a fehérrel, én azt nem is használom. (Állítólag az se keserű, ha gondosan meghámozzuk, de én olyat még nem ettem.)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek