Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldbab Évi néni konyhájából

Rakott zöldbab Évi néni konyhájából
Rakott zöldbab Évi néni konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap főnököm kedvese készítette el ezt az ételt. Mikor ebédidőben megéreztem, ahogy a mikróban melegíti, mintha kötéllel vontattak volna oda a tetthelyre. Soha életemben nem készítettem még rakott zöldbabot a finnyás gyermekem miatt, de most megpróbáltam, mivel nem bonyolult az elkészítése. Csak annyit mondok, hogy hat adagnyit készítettem, de ketten a férjemmel 2-2 adagot azonnal eltüntettünk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marha alaplét feltesszük forrni és beleöntjük a zöldbabot. Forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, de a levet meghagyjuk.
  2. A húsokat ledaráljuk.
  3. A rizst egy kanál olajon megpirítjuk, kevés enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
  4. A felkockázott vörös hagymát 2 kanál olajon megpirítjuk, rádobjuk a darált húst, kicsit sózzuk, borsozzuk, és fakanállal szétnyomkodva addig sütjük, míg apró darabokra esve elváltoztatja a színét. Ekkor hozzáadjuk a többi fűszert és annyi alaplét öntünk rá, hogy ellepje. Fedő nélkül addig forraljuk, míg a leve el nem fő (kb. 10 perc).
  5. A húst összekeverjük a rizzsel.
  6. Egy nagyobb sütőtálat kikenünk vajjal. Az alján elterítjük a zöldbab felét, majd a tetején elegyengetjük a rizses hús felét. Erre a rétegre a tojással elkevert tejföl fele kerül, majd a rétegezést újra megismételjük.
  7. 180 fokos sütőben fólia alatt 15-20 percig sütjük, majd fólia nélkül kissé megpirítjuk a tetején a tejfölt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 279
elküldve: 3
receptkönyvben: 143
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából, maradék tojásból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csőben sült zöldbab, rizses-húsos zöldbab tejföllel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
zöldbab 1 kg
sertéshús 25 dkg
marhahús 25 dkg
rizs 10 dkg
tejföl 3 dl
tojás 1 db
marha alaplé 5 dl
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriandermag 1 kávéskanál
chilipehely 1 kávéskanál