r
Nosalty Logó

Rakott patisszon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Rakott patisszon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    2927 micro
Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3648.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    846 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3206 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    11707 micro
Összesen 1248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    716 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patisszont kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk fel, vágjuk le a héját, szedjük ki a magját, majd sózzuk, és hagyjuk állni. Ezután öntsük le róla a levet, melyet a sózás hatására engedett.
  2. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre. A bazsalikomot vágjuk fel apróra.
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd főzzük kb. 15 percig, és közben arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük, és platy legyen. (ha szükséges, közben ízesítsünk utána) Ezután a paradicsomos ragut hűtsük langyosra.
  4. A sütőtálat kenjük ki a vajjal, és rakjuk ki az alját a szeletelt patiszonnal. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a paradicsomos ragut, (lehetőleg lé ne nagyon kerüljön rá), majd fedjük be a vékonyra szeletelt főtt tojással, végül pedig rakjuk rá a maradék szeletelt patisszont lehetőleg úgy, hogy mindenhol befedje.
  5. A sütőformát ezután fedjük le alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük szép pirosra.
  6. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve helyezzük tányérra, és úgy kínáljuk. A tetején ropogósra sült sajttal nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6164
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...