
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Rakott padlizsán
-
1 bögre bulgur
Paradicsomszósz
-
50 dkg sűrített paradicsom
-
1 dl víz
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 db zellerlevél
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
610
Kalória
43.2g
Fehérje
75.1g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
387.5g
Víz
80g
Koleszterin
17.3g
Rost
22.2g
Cukor
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Rakott padlizsán
-
200g padlizsán48 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
50g bulgur171 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Paradicsomszósz
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
-
25g víz0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g xilit3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Rakott padlizsán
-
800g padlizsán190 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
200g bulgur684 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Paradicsomszósz
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
100g víz0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2438
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Rakott padlizsán
-
36.8g padlizsán9 kcal
-
18.4g darált sertéshús34 kcal
-
9.2g bulgur32 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
Paradicsomszósz
-
19 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2.8g bazsalikom1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.2g xilit1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
114
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1822.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 387.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 35955 micro
-
Lut-zea 1026 micro
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.7 g
Zsír
-
Összesen 74.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7289 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1669 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 809 mg
-
Foszfor 2797 mg
-
Nátrium 1819 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.5 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 69 mg
Víz
-
Összesen 1549.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 773 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 338 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 603 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 6573 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 4104 micro
Összesen
2438
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6625 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
114
kcal
Elkészítés
Rakott padlizsán
- A padlizsánokat kb 1cm vastagságú szeletekre vágjuk, és az első adaggal kibélelünk egy jénai tálat. Jó szűkösen, nem spórolunk vele.
- Rámorzsoljuk a darált húst, és egyenletesen megszórjuk a bulgurral.
- Majd a maradék padlizsánnal szépen befedjük.
- Végigöntözzük a paradicsomszósszal.
- A tetejét megszórjuk sajttal, és lefedve (az edény fedelével vagy óvatosan alufóliával) 20-25 percig sütjük, majd fedél nélkül addig, amíg rápirul a sajt.
- Tálalás előtt 15 percet pihentetjük a sütőben, hogy a bulgur jól megpuhuljon.
Paradicsomszósz
- A sűrített paradicsomot a vízzel egy edénybe öntjük.
- Lassú tűzön melegítjük, közben hozzáadjuk a késheggyel zúzott foghagymát, zellerleveleket és a bazsalikomot egészben.
- Egy kis oregánót, xilitet, sót és borsot adunk hozzá.
- 15 percig lassú tűzön gyakran kevergetve rotyogtatjuk.
- Mikor még meleg, de már nem tűzforró, leszűrjük, és ráöntjük a rakott padlizsánokra.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 35 perc
- Sütés hőfoka: 220 °C
Egyik kedvenc mediterrán receptem. Régen rizzsel készítettem, de rájöttem, hogy bulgurral nem csak egészségesebb, de finomabb, és az állaga is jobb. Cukkinivel is szoktam készíteni, ilyenkor 1db padlizsánt és 1 db cukkinit használok fel hozzá. A képen pont egy ilyen változat szerepel.