r
Nosalty Logó

Rakott brokkoli siklitimi konyhájából

siklitimi
Rakott brokkoli siklitimi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

767
Kalória
30.7g
Fehérje
47.1g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
494.8g
Víz
161.3g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1719 micro
Összesen 767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3119.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1484.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1447 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5158 micro
Összesen 2303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A brokkoli rózsákat mikróban pár perc alatt megpároljuk. (Természetesen lábosban párolva is tökéletes lesz.)
  2. Kevés olajon megfuttatjuk a rizst, majd ha már kifehéredtek a szemek, akkor felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megszórjuk kevés ételízesítővel, és takarék lángon, lefedve megpároljuk.
  3. A hagymát apróra kockázzuk, olajon megpirítjuk.
  4. Rátesszük a darált húst, fehéredésig kavargatjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és egy kevés vizet öntünk rá. Só, őrölt bors, és ezt is megpároljuk, majd amikor már puha a hús (darált húsnak nem kell túl sok idő), akkor zsírjára sütjük.
  5. Még melegen belekeverjük a tejföl felét (szeretem, ha jó szaftos a rakottam).
  6. Egy jénai tálat kikenünk pici olajjal, majd beletesszük a brokkoli felét. Erre jön a párolt rizs, majd a darált hús a szafttal együtt. Befedjük a maradék brokkolival.
  7. A tejföl másik felébe belekeverünk egy kis ételízesítőt és őrölt borsot, ezt kenjük a rakott tetejére, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és sütőbe tesszük. Közepes lángnál addig sütjük, míg a teteje megkapja egy kicsit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A brokkoli az egyik kedvenc zöldségem, ízétől szerencsére a család sem idegenkedik. Mivel gyakran készítek rakott ételeket, úgy gondoltam, ez a zöldség sem viselkedik másként, mint pl. a kelkáposzta vagy a karfiol. Ezért aztán ugyanúgy készítettem el, mint azokat szoktam. Nagyon finom lett az ízhatás, így az első próbálkozás után néhányszor már tálaltam családomnak ebédként ezt a finomságot. Csak ajánlani tudom! Ha esetleg valaki kerüli a húst, akkor szójagranulátummal, vagy csak simán rizzsel lerakva is kipróbálhatja.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek