r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab görög módra

NS
Rakott zöldbab görög módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

286
Kalória
13.3g
Fehérje
25.2g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
392.8g
Víz
223.8g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
12.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2160 micro
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    785.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    3016 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4320 micro
Összesen 574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    530 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

  1. A felapírott zöldbabot sóval és apróra vágott fokhagymával feltesszük főni.
  2. A tojásokat szintén megfőzzük, a sütőt pedig előmelegítjük 200 °C-ra.
  3. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és kis olívaolajon megpirítjuk.
  4. Közben felkockázzuk a paradicsomokat és összevágjuk a menta- és bazsalikomleveleket.
  5. Hozzáadjuk őket a hagymához az olívabogyókkal együtt.
  6. A paradicsomszószt sózzuk és borsozzuk.
  7. Lefedve főzzük közepes lángon, néha megkevergetjük.
  8. Közben elkészül a bab és megfőnek a tojások. A bab akkor jó, ha még kicsit ropogós.
  9. A babról leöntjük a főzővizet, a tojásokat leöblítjük hideg vízzel, majd megpucoljuk és felkarikázzuk őket. Közben a paradicsomszósz is elkészül.
  10. Egy tűzálló tálba tesszük a bab felét, erre a paradicsomos szósz felét.
  11. Ráfektetjük a tojáskarikákat, utána a bab másik fele következik, végül a maradék szósz.
  12. 10-12 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A babot mindenféle formájában nagyon szeretem, ezt a receptet pedig egy könyvben találtam. Mentát még sosem használtam eddig ételekbe, pedig a Mamáék kertjében van egy csomó (amiből egyébként szörpöt készít), és most úgy éreztem it az ideje kipróbálni. Nagyon finom köret lett, én kihasználtam hogy a sütő meleg volt, így fogtam két szelet halfilét, amit sütőzacskóban készítettem el.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek