r
Nosalty Logó

Rakott makaróni Katharosz konyhájából

Katharosz
Rakott makaróni Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rakomány

Besamelmártás

690
Kalória
32.9g
Fehérje
21g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
217.2g
Víz
173.8g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rakomány

Besamelmártás

Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rakomány

Besamelmártás

Összesen 4141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Rakomány

Besamelmártás

Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4491 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3933.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1303.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1302 micro
  • α-karotin
    618 micro
  • β-karotin
    3471 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    26944 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 4141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    891 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

Rakomány

  1. Az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve fehéredésig sütjük.
  2. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot, a paradicsompürét, a babért, fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal.
  3. Ezután kb. 40 perc alatt készre főzzük, a vége felé belerakjuk a finomra vágott petrezselymet is. Közben kifőzzük a makarónit, és leszűrjük.
  4. Majd egy kivajazott-morzsázott tepsibe rakjuk a fele mennyiséget, reszelt sajttal megszórjuk, ráhalmozzuk az kész húsos alapot, beborítjuk a maradék tésztával, erre ismét reszelt sajt következik, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.
  5. A kész mártást a tésztánk tetejére simítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és megsütjük 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt.
  6. A sütőből kivéve kicsit pihenni hagyjuk, így könnyebben lehet adagolni.

Besamelmártás

  1. Elkészítjük a mártást, az olvasztott vajban átforgatjuk a lisztet vigyázva, nehogy oda kapjon.
  2. Ezután fokozatosan adagolva, állandó keverés mellett felöntjük a meleg tejjel, hozzáadjuk az előre felvert tojásokat, és mártás sűrűségűre keverjük, közben ízesítjük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, végül a tejföllel selymessé tesszük a mártásunkat. Alacsony hőfokon végezzük a sűrítést, nehogy leégjen az alja.
  3. A keveréshez érdemes habverőt használni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A minap kaptam a Fiamtól egy "Athén ízei" szakácskönyvet, és erre a finom ételre itt találtam rá. Érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon ízletes, nálunk felkerült az étlapra!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek