Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli csípős kolbásszal

Rakott krumpli csípős kolbásszal
Rakott krumpli csípős kolbásszal
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok változata létezik ennek az ételnek is, de mi ezt az egyszerű változatot szeretjük a legjobban. A tej és a tejföl segít abban, hogy ne száradjon ki a krumpli, a tejszíntől pedig finom krémes lesz. Én most kisebb cserépedényekben készítettem, de ugyanezekkel a mennyiségekkel egy közepes méretű jénaiban is elkészíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat héjában sós vízben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni a főzőlében.
  2. A tojásokat keményre főzzük. Az újraforrástól számítva kb. 10 perc alatt.
  3. A kolbászt karikákra felszeleteljük. A két tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és a tejszínt. Alaposan összekeverjük és sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy jénait kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és rétegezzük a fentieket. Minden réteget nyakon öntünk a tojásos-tejföllel.
  5. Alufóliával letakarjuk és 40-50 percig sütjük közepes hőmérsékleten. A sütés vége előtt pár perccel rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük zsemlemorzsával. Visszadugjuk a sütőbe és a sajtot rápirítjuk.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 456
elküldve: 13
receptkönyvben: 460
elkészítve: 17/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csípős kolbászos rakott krumpli, rakott burgonya tejszínesen, tejfölös-sajtos rakott krumpli

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Wed, 2013-09-18 11:47

Így is nagyon fínom! Én a kolbászt először kicsit megsütöm, leszűröm, és a tejfölös tojással összekeverem, (több tejföllel készítem), minden réteg közé teszek bacont és karikára vágott lilahagymát is!!! Garantáltan nem lesz száraz a kolbász zsírjától, és hagymából kisült olajtól. S a tetejére is bacot teszek, annak is kisül a zsírja, és ropogós lesz. A jénait nem szórom meg, hanem alulra is bacot teszek, s azt is felszívja a krumpli. Igaz így egy kicsit drágább, de finomabb.
Köszönöm az ötletet, meg van általad a hétvégi menű!!!!!!
üdv. ircsi

Béba_43
Béba_43 Sun, 2013-10-06 12:00

Jó is volt!!!!!!!!!! Nagy jénaiban készítettem, s két nap alatt elfogyott!!!!!! Még reggelire is azt ettem!
üdv. Ircsi

kacsika
kacsika / kacsika Wed, 2013-04-24 15:27

A krumpli nem lesz száraz, ha felszeletelés után tejföllel óvatosan összekeverjük.Utána rétegezve lerakni ahogy a recept írja. Nekem bevált...

Evi1224
Evi1224 Thu, 2013-03-28 21:08

Kedves Gasztronauta,

több helyen láttam már, hogy tejszínt tesznek a rakott krumplijukba.... Nos, nekem is általában szárazra sikeredett eddig. De ha ezt a módszer választom, amit te is megosztottál velünk, akkor finom, szaftosabb ételt kaphatok? Minden vágyam lenne, mert eddig nem sikerült.. :(
Köszönöm válaszd!

Üdv: Évi

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2013-04-02 08:14

Kedves Évi!
Igen, mindenképpen szaftosabb, krémesebb lesz tejszínnel a rakott krumplid. Nekem is sokszor túl szárazra sikeredett, ezért én már csak így készítem. Sőt, ha a tejszínhez egy darab nyers tojást is keversz, akkor szépen egyben maradt tálaláskor. Remélem, hogy ízleni fog! :)
Szép napot,
Bea

P.Klára
P.Klára Sun, 2013-03-03 20:18

Két ötletet is kaptam a recepttől: lefedve süssük egy darabig, és tejszínt is adjunk hozzá. Az én rakott krumplim is jóízű, de valóban, kicsit parázs, száraz. A héten megcsinálom így, s mivel a négyévesünk szülinapjára készül, marad a nagy tepsi, de a kisebb rómaiban is megpróbálom majd. Biztos más lesz az ízek összeérése. Én is szeretem a zsemlemorzsát rá, olyan "tartalmas" réteget képez alatta és a tetején is.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Mon, 2013-03-04 11:57

Kedves Klára!
Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, biztosan finom lesz! :)
Boldog születésnapot a Gyerkőcnek! :)
Szép napot!
Üdv: Bea

Tamika7
Tamika7 / Tamika7 Sun, 2012-05-27 20:30

Kedves Gasztronauta!
A zsemlemorzsa mi célt szolgál?!Különben nagyon jó kis recept!Üdv:Tamika7

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Mon, 2012-05-28 10:58

Kedves Tamika!
Finom ropogós lesz tőle a teteje. Én nagyon szeretem úgy, de természetesen el lehet hagyni.
Köszi szépen! :)
üdv: bea

1118
burgonya 6 db
tojás 6 db
csípős kolbász 25 dkg
füstölt sajt 20 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
tojás 2 db
tejföl 450 g
főzőtejszín 2 dl
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 1 ek