r
Nosalty Logó

Rakott krumpli csípős kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Rakott krumpli csípős kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Összesen 1125 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Összesen 4492 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Összesen 191 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2212.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1125 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.5 g

Zsír

  • Összesen
    345 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8851.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1175 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    5583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2006 micro
Összesen 4492 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Elkészítés

A rétegekhez

  1. A krumplikat héjában sós vízben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni a főzőlében.
  2. A tojásokat keményre főzzük. Az újraforrástól számítva kb. 10 perc alatt.
  3. A kolbászt karikákra felszeleteljük. A két tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és a tejszínt. Alaposan összekeverjük és sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy jénait kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és rétegezzük a fentieket. Minden réteget nyakon öntünk a tojásos-tejföllel.
  5. Alufóliával letakarjuk és 40-50 percig sütjük közepes hőmérsékleten. A sütés vége előtt pár perccel rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük zsemlemorzsával. Visszadugjuk a sütőbe és a sajtot rápirítjuk.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18703
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott krumpli csípős kolbásszal
A kis gasztronauta 142 recept

Nagyon sok változata létezik ennek az ételnek is, de mi ezt az egyszerű változatot szeretjük a legjobban. A tej és a tejföl segít abban, hogy ne száradjon ki a krumpli, a tejszíntől pedig finom krémes lesz. Én most kisebb cserépedényekben készítettem, de ugyanezekkel a mennyiségekkel egy közepes méretű jénaiban is elkészíthetjük.

Hozzászólások

Tamika7

Kedves Gasztronauta! A zsemlemorzsa mi célt szolgál?!Különben nagyon jó kis recept!Üdv:Tamika7

A kis gasztronauta

Kedves Tamika! Finom ropogós lesz t?le a teteje. Én nagyon szeretem úgy, de természetesen el lehet hagyni. Köszi szépen! :) üdv: bea

P.Klára

Két ötletet is kaptam a receptt?l: lefedve süssük egy darabig, és tejszínt is adjunk hozzá. Az én rakott krumplim is jóíz?, de valóban, kicsit parázs, száraz. A héten megcsinálom így, s mivel a négyévesünk szülinapjára készül, marad a nagy tepsi, de a kisebb rómaiban is megpróbálom majd. Biztos más lesz az ízek összeérése. Én is szeretem a zsemlemorzsát rá, olyan "tartalmas" réteget képez alatta és a tetején is.

A kis gasztronauta

Kedves Klára! Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, biztosan finom lesz! :) Boldog születésnapot a Gyerk?cnek! :) Szép napot! Üdv: Bea

Törölt felhasználó

Kedves Gasztronauta, több helyen láttam már, hogy tejszínt tesznek a rakott krumplijukba.... Nos, nekem is általában szárazra sikeredett eddig. De ha ezt a módszer választom, amit te is megosztottál velünk, akkor finom, szaftosabb ételt kaphatok? Minden vágyam lenne, mert eddig nem sikerült.. :( Köszönöm válaszd! Üdv: Évi

A kis gasztronauta

Kedves Évi! Igen, mindenképpen szaftosabb, krémesebb lesz tejszínnel a rakott krumplid. Nekem is sokszor túl szárazra sikeredett, ezért én már csak így készítem. S?t, ha a tejszínhez egy darab nyers tojást is keversz, akkor szépen egyben maradt tálaláskor. Remélem, hogy ízleni fog! :) Szép napot, Bea

kacsika

A krumpli nem lesz száraz, ha felszeletelés után tejföllel óvatosan összekeverjük.Utána rétegezve lerakni ahogy a recept írja. Nekem bevált...

Béba_43

Így is nagyon fínom! Én a kolbászt el?ször kicsit megsütöm, lesz?röm, és a tejfölös tojással összekeverem, (több tejföllel készítem), minden réteg közé teszek bacont és karikára vágott lilahagymát is!!! Garantáltan nem lesz száraz a kolbász zsírjától, és hagymából kisült olajtól. S a tetejére is bacot teszek, annak is kisül a zsírja, és ropogós lesz. A jénait nem szórom meg, hanem alulra is bacot teszek, s azt is felszívja a krumpli. Igaz így egy kicsit drágább, de finomabb. Köszönöm az ötletet, meg van általad a hétvégi men?!!!!!! üdv. ircsi

A kis gasztronauta

Hu, nagyon jól hangik! :) Üdv: Bea

Béba_43

Jó is volt!!!!!!!!!! Nagy jénaiban készítettem, s két nap alatt elfogyott!!!!!! Még reggelire is azt ettem! üdv. Ircsi

Hozzávalók

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek