r
Nosalty Logó

Rakott krumpli karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Rakott krumpli karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3225 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    185 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8258.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    3696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1686.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    1365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 3225 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk.
  2. A karfiolt megmossuk, enyhén sós vízben rózsáira szedve megfőzzük. Leszűrjük.
  3. A sonkát csíkokra vágjuk.
  4. Egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, s belerétegezzük a hozzávalókat: Előbb a karikákra vágott krumpli fele, rá a felkarikázott tojás, közben sózzuk. Újra krumpli, erre a reszelt sajtot szórjuk, majd a sonkát. Végül elosztjuk rajta a karfiolt.
  5. A tejfölben elkeverjük a paprikakrémet, s a rakottas tetejére öntjük.
  6. Sütőben addig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7822
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sima rakott krumplit akartam, de így elhasználtam a maradék felvágottat és karfiolt. Én sonkát és kolbászt is raktam bele, mindkettőből volt egy kevés. Jó sok lett belőle, két napig ettük:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek