r
Nosalty Logó

Rakott krumpli karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Rakott krumpli karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3225 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    185 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8258.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    3696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1686.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    1365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 3225 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk.
  2. A karfiolt megmossuk, enyhén sós vízben rózsáira szedve megfőzzük. Leszűrjük.
  3. A sonkát csíkokra vágjuk.
  4. Egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, s belerétegezzük a hozzávalókat: Előbb a karikákra vágott krumpli fele, rá a felkarikázott tojás, közben sózzuk. Újra krumpli, erre a reszelt sajtot szórjuk, majd a sonkát. Végül elosztjuk rajta a karfiolt.
  5. A tejfölben elkeverjük a paprikakrémet, s a rakottas tetejére öntjük.
  6. Sütőben addig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7507
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sima rakott krumplit akartam, de így elhasználtam a maradék felvágottat és karfiolt. Én sonkát és kolbászt is raktam bele, mindkettőből volt egy kevés. Jó sok lett belőle, két napig ettük:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!