r
Nosalty Logó

Rakott kelbimbó Marcsitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Rakott kelbimbó Marcsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1457 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    3934 micro
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.6 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4727.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1792.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    856 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    1617 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    647 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    5829 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    15736 micro
Összesen 2832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    104 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát az 1ek zsíron megdinszteljük, félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát, jöhet bele a hús, amit fehéredésig pirítunk.
  2. Ezután fűszerezzük (só, bors, kömény), és a paprikát, paradicsomot, fokhagymát is hozzáadjuk. Öntünk alá ½ dl vizet, fedő alatt 1 órát többször kevergetve pároljuk.
  3. Közben a megtisztított, félbe vágottkelbimbót sós vízben megfőzzük, majd a rizst is.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 Cfokra.
  5. A húst a rizzsel összekeverjük, a puhára főtt kelbimbóról a vizet leöntjük. Megfelelő nagyságú tepsi aljába a fele bimbót elrendezzük. A rizzsel összekevert húst ráöntjük, majd a maradék kelbimbó kerül rá.
  6. A tejfölt a tojással és egy csipet sóval összekeverjük, mehet a tetejére.
  7. A sütőt visszavesszük 180 C fokra, belerakjuk az edényt, és összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 31 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9430
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Melegen, friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Nagy kedvenc volt nálunk a rakott kelkáposzta, de amióta kelbimbóval váltottam ki a kelkáposztát, ez lett a nyerő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!