adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
261
Kalória
13.6g
Fehérje
12.2g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
59.4g
Víz
46.1g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
261
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
450g karfiol45 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g tej224 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1047
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
43g karfiol4 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
38.2g tej21 kcal
-
14.3g sajt50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
Összesen
99
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 823 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 369 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
261
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3291.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 1475 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 1056 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 237.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
1047
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
99
kcal
Elkészítés
- Használhatunk fagyasztott karfiolrózsát is, melyet sós vízben puhára főzünk felengedés nélkül.
- Amikor puha a karfiol, leszűrjük, villával kicsit össze is törhetjük.
- Egy tepsit kiolajozunk, az aljába beleterítjük a karfiolt.
- Egy edényben olajon megpirítjuk a 2 ek lisztet, és felengedjük kb. 4 dl tejjel. Folyamatos keverés mellett főzzük kicsit, majd belekeverünk 10 deka reszelt sajtot.
- Sózzuk, borsozzuk, ha túl sűrű, öntünk hozzá még tejet.
- Ráöntjük a karfiolra, és a tetejére teszünk még reszelt sajtot.
- Előmelegített sütőben magas fokozaton pirosra sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 25 p
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 32x18x6
Mindent anyukámtól tanultam elkészíteni. Ez is az ő receptje.(Persze azóta itt is sok finom receptet találtam).