Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos karfiol

Sajtos karfiol
Sajtos karfiol
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindent anyukámtól tanultam elkészíteni. Ez is az ő receptje.(Persze azóta itt is sok finom receptet találtam).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jelen esetben könnyű ebéd készült: majonézes jégsalátával tálaltam. Akár krumplipürével vagy rizskörettel is tálalható.
Melegen finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Használhatunk fagyasztott karfiolrózsát is, melyet sós vízben puhára főzünk felengedés nélkül.
  2. Amikor puha a karfiol, leszűrjük, villával kicsit össze is törhetjük.
  3. Egy tepsit kiolajozunk, az aljába beleterítjük a karfiolt.
  4. Egy edényben olajon megpirítjuk a 2 ek lisztet, és felengedjük kb. 4 dl tejjel. Folyamatos keverés mellett főzzük kicsit, majd belekeverünk 10 deka reszelt sajtot.
  5. Sózzuk, borsozzuk, ha túl sűrű, öntünk hozzá még tejet.
  6. Ráöntjük a karfiolra, és a tetejére teszünk még reszelt sajtot.
  7. Előmelegített sütőben magas fokozaton pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 32x18x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 312
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bluegirl

Mióta szakács: 2010.11.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőben sült karfiol, karfiol sajttal, sajtos karfiolrózsák jégsalátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

261
karfiol 45 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 4 dl
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek