r
Nosalty Logó

Rakott karfiol HK konyhájából

Mi van itthon
Rakott karfiol HK konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rizshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

697
Kalória
17.7g
Fehérje
73.6g
Szénhidrát
35.1g
Zsír
303.6g
Víz
60.5g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 2091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    910.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

A rizshez

  1. Megfőzzük a rizst, közben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt is.
  2. Egy sokadik lábosban olajon megdinszteljük a hagymát, megpirítjuk a szalonnát, és beletesszük a fokhagymát is. Ha ez kész van, félretesszük.
  3. Most jöhet a besamel, amihez 1 fakanálnyi vajon megpirítjuk a lisztet, és felengedjük meleg tejjel, felforraljuk, és 5 percig főzzük, fűszerezzük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. (Ez eddig már 4 edény...)
  4. Egy jénaiban elkezdjük a rétegezést: először a hagymás-szalonnás-fokhagymás alap felére rátesszük a majdnem teljesen megfőtt karfiol felét, erre megy egy réteg rizs és a besamel fele. Majd jöhet a következő kör a maradékokból, a tetejére, ami ugye a besamel, reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nem így terveztem, de ez lett. Csöppet se bánom, megint valami újat készítettem. Nagyon szeretem a karfiolt, leginkább rántva sok-sok tartárral, köretre nincs is szükség. Csak valaki csinálja meg a panírozást... Ma először azt gondoltam ki, hogy levest készítek belőle, de mivel elég későn mentem be a konyhába főzés céljából, átgondoltam a dolgot. Próbáltam leegyszerűsíteni az életemet, és így lett a karfiollevesből rakott karfiol, ami nem a legegyszerűbb ételek egyike, már csak azért sem, mert mindent külön elő-meg kell főzni....

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...