Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol HK konyhájából

Rakott karfiol HK konyhájából
Rakott karfiol HK konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem így terveztem, de ez lett. Csöppet se bánom, megint valami újat készítettem. Nagyon szeretem a karfiolt, leginkább rántva sok-sok tartárral, köretre nincs is szükség. Csak valaki csinálja meg a panírozást... Ma először azt gondoltam ki, hogy levest készítek belőle, de mivel elég későn mentem be a konyhába főzés céljából, átgondoltam a dolgot. Próbáltam leegyszerűsíteni az életemet, és így lett a karfiollevesből rakott karfiol, ami nem a legegyszerűbb ételek egyike, már csak azért sem, mert mindent külön elő-meg kell főzni....

hozzávalók / 3 adag

A rizshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

  • 5 dkg sajt (reszelt)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a rizst, közben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt is.
  2. Egy sokadik lábosban olajon megdinszteljük a hagymát, megpirítjuk a szalonnát, és beletesszük a fokhagymát is. Ha ez kész van, félretesszük. 
  3. Most jöhet a besamel, amihez 1 fakanálnyi vajon megpirítjuk a lisztet, és felengedjük meleg tejjel, felforraljuk, és 5 percig főzzük, fűszerezzük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. (Ez eddig már 4 edény...)
  4. Egy jénaiban elkezdjük a rétegezést: először a hagymás-szalonnás-fokhagymás alap felére rátesszük a majdnem teljesen megfőtt karfiol felét, erre megy egy réteg rizs és a besamel fele. Majd jöhet a következő kör a maradékokból, a tetejére, ami ugye a besamel, reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 806
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott karfiol besamel mártással, szalonnás rakott karfiol, csőben sült karfiol rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

697
karfiol 1 közepes fej
rizs 1 bögre
víz 5 dl
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
füstölt szalonna 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg