r
Nosalty Logó

Karfiol húsos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tarisa
Karfiol húsos bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Karfiol bundában

Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Karfiol bundában

Összesen 2021 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Karfiol bundában

Összesen 97 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2577.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 2021 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Karfiol bundában

Elkészítés

Karfiol bundában

  1. Felteszünk egy lábasba vizet (só vagy ételízesítővel), amikor felforrt, beletesszük a karfiolt, és forrástól számítva még 5-10 percig főzzük. Érdemes 2-be vágni.
  2. A vöröshagymás felvágjuk, és pürésítjük (vagy nagyon apróra vágjuk), felrakjuk dinsztelődni, majd a húst belerakjuk. Fehéredésig sütjük, majd még 5 percig pároljuk, közben belerakjuk a fűszereket. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojásokat.
  3. A karfiolt beletesszük a kivajazott serpenyőbe, majd kanállal rádolgozzuk a húst. A zöldségkeveréket köré öntjük, és vízzel meglocsoljuk. A húst olvasztott vajjal leöntjük, majd berakjuk a sütőbe kb. 40 percre, vagy amíg a hús nem sül szépen rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1179
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 11.

Ajánló

Tört burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karfiol húsos bundában
Tarisa 4 recept

Rakott karfiolt szerettem volna enni, de mivel nem eszek tejes ételeket, ezért valami mást kellett kitalálni, ami nem túl száraz.

Hozzávalók

Karfiol bundában

Címlapról ajánljuk

További cikkek