Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol Iza konyhájából

Rakott karfiol Iza konyhájából
Rakott karfiol Iza konyhájából
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje, Ő szakácsként dolgozott nagyon sokáig, nagyon jól főz a mai napig.

hozzávalók / 6 adag

A karfiolhoz

A besamelhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük.
  2. Addig a tölteléket elkészítjük: kisebb fej vöröshagymát megdinsztelünk, rá a pirospaprika, majd a darált hús, só, bors, és megpároljuk.
  3. A rizst bő vízben megfőzzük, ezek után összekeverjük a hússal, és csak most rakjuk bele a majorannát.
  4. A besamelhez: forró olajba beleteszünk 1 ek lisztet, keverés közben hozzáadunk 2 dl tejet, ahogy hűl, 1 tojást belekeverünk, és utána egy kis pohár tejfölt is elkeverünk benne.
  5. Kivajazott, morzsázott tepsibe rakjuk a karfiol felét, rá a húsos tölteléket, és rá a karfiol másik felét.
  6. Erre megy rá a besamel, be a sütőbe, és mikor majdnem piros, akkor megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 742
elküldve: 10
receptkönyvben: 258
elkészítve: 32/35
Facebookon megjelent: -

szakács

iza37

Mióta szakács: 2011.10.10.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott karfiol besamel mártással, rakott karfiol fehér mártással, rakott karfiol

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 14:22

Köszönöm a receptet, nem besamellel szoktam készíteni, de most ki fogom próbálni így is.:)
Mentve.:)
Éva-Anyóca

500
karfiol 2 kg
darált sertéshús 0.5 kg
rizs 1 bögre
vöröshagyma 1 közepes fej
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
tojás 1 db
tejföl 175 g