r
Nosalty Logó

Gyors rakott karfiol Zsanna konyhájából

Zsanna
Gyors rakott karfiol Zsanna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

309
Kalória
19.5g
Fehérje
3.4g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
92.4g
Víz
135.3g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1234 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 309 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4944.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1741 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    369.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1234 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk, majd ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. A sonkát kisebb kockákravágjuk.
  3. Leszűrjük a karfiolt, összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel és a sonkakockákkal (nem baj, ha a karfiolrózsák nem maradnak egyben).
  4. Ha már nem forró a massza, alaposan beledolgozzuk a tojást is.
  5. A keveréket kivajazott hőálló tálba tesszük, és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25

A recept egy húsvét után született. Mit együnk és mi van hozzá itthon? A sonka adott volt, a sonkás tésztához nem volt kedvünk, ezért megpróbáltam kreatívan újítani... Jelentem sikerült, azóta is közkívánatra rendszeresen elkészítem (már brokkolival is sütöttem, úgy is finom volt).  

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek