r
Nosalty Logó

Tejfölös-majorannás rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Tejfölös-majorannás rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3461.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    2467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13847.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    9870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2578 micro
Összesen 2910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rizs kifőzése: 1-2 ek olajat felhevítünk, ezen megpirítjuk a bögre rizst. Ezután felöntjük 2 bögre vízzel. Amikor felforrt, beleteszünk 2 tk ételízesítőt. Sűrű kevergetés mellett addig főzzük, míg a rizs magába szívja a vizet, ezután tetőt teszünk az edényre, és a gázt elzárjuk.
  2. Darált hús elkészítése: A hagymát felkockázzuk, rádobjuk a felmelegített olajra, és megdinszteljük. Rátesszük a pulyka darált húst, mikor kifehéredett, fűszerezzük: kb. 2 tk só, 0,5 tk bors, 1 tk majoranna. 15-20 percig rotyogtatjuk a húst.
  3. Zöldbab főzése: Egy edény vizet felforralunk, forrás után beleteszünk 1 ek sót, majd ebben a vízben kb. 8 percig főzzük a zöldbabot, és leszűrjük.
  4. Összekeverés: Kivajazunk egy jénai tálat, beleöntjük a rizst, elterítjük a tálban, egy kis majorannát és ételízesítőt szórunk a tetejére. Rátesszük a darált húst, majd a zöldbabot. A tejfölt elkenjük a tetején és ráreszeljük a sajtot.
  5. Sütés: előmelegített sütőben középfokozatot addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad, kicsit rápirul. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6235
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még sosem készítettem pulyka darálthússal ezt az ételt, gondoltam kipróbálom. Annyira finom lett, a plusz majorrana pedig nagyon illik hozzá:) Szeretem mert könnyű, és gyorsan elkészíthető finomság!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!