r
Nosalty Logó

Füstölt hússal rakott sajtos brokkoli

Iluska
Füstölt hússal rakott sajtos brokkoli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

710
Kalória
32.6g
Fehérje
54.8g
Szénhidrát
40.5g
Zsír
219.2g
Víz
108.8g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2208 micro
Összesen 710 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10700.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    7893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    876.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2321 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8833 micro
Összesen 2840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit kisebb darabokra bontjuk, sós, forró vízben 4 percig főzzük. A zsíron apróra vágjuk a vöröshagymát, és kissé megpirítjuk. Rátesszük a darált füstölt húst, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  2. Közben a rizst is megfőzzük, sós vízben. Összekeverjük a darált húsos egyveleggel.
  3. Egy tepsit kivajazunk, majd a fele brokkolirózsát beletesszük. Rásimítjuk a rizses húst. Beterítjük a maradék brokkolival. A tejfölt elkeverjük a tojással, majd rákenjük a zöldségre. Megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon addig sütjük, míg a teteje kissé meg nem pirul. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokszor akciós a Lidl-ben a brokkoli. Ki nem hagynám a vásárlását!! Jó tömör,ki nem nyílott fejet szoktam válogatni. Rendkívül sokfajta ételt lehet belőle előállítani. Imádjuk!! :-)))

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek