Nosalty Logó

Rakott kucsmagomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Butyok
Rakott kucsmagomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 721 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1443 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2835 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    543 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 721 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5669.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    1843 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    1086 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 1443 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. Az alaposan megmosott gombákból kiválogatunk néhány nagyobb fejű gombát. Ezen gombák tönkjét eltávolítjuk. A csupasz fejeket félretesszük.
  3. A eltávolított tönköket és a maradék kisebb fejű gombákat felkarikázzuk 1-1,5 centiméteres darabokra.
  4. A felkarikázott gombákat hozzáadjuk a hagymához a serpenyőben.
  5. Mikor a gombalé fele elfőtt, ízlés szerint beízesítjük: só, bors, petrezselyem...
  6. Mikor a gombalé elfő, a szaftos gombát hőálló edénybe önjük, és a tetejére fektetjük a bacon szeleteket. Majd erre helyezzük a korábban félretett nagyobb gombafejeket.
  7. 180 fokon 25 percig sütjük, majd sajtot reszelünk rá, és további 5 percig sütjük, majd még 5 percig grillezzük (picit megsüljön a sajt).
  8. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7379
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Butyok 3 recept

Az év egyik első ehető kalapos gombája, így egy tavaszi kirándulás alkalmával szedhető. Összetéveszteni más gombákkal nehezen lehet. Ezenkívül van három kucsmagomba árusítható is. A gomba nagyon finom, és a jellegzetes szaga is eltűnik hő hatására.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek