r
Nosalty Logó

Rakott bolognai

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BociKriszti
Rakott bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Összesen 1082 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Összesen 8657 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Összesen 203 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2263.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1082 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    481.8 g

Zsír

  • Összesen
    380.3 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18110.7 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    915 mg
  • Kálcium
    3805 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1390 mg
  • Foszfor
    6372 mg
  • Nátrium
    5450 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2462.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2999 micro
  • Kolin:
    1440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1928 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    83370 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 8657 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1964 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Elkészítés

Bolognai alap

  1. A szalonnát apró darabokra vágjuk, és közepes lángon zsírjára sütjük. A hagymát összevágjuk, a szalonnazsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott hegyes erős paprikát. Ha a paprika is megdinsztelődött, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
  2. Visszatesszük a tűzre. és hozzáadjuk a husit, amit be is fűszerezünk, majd a fokhagyma felét is rányomjuk. Megpirítjuk. Amíg a husi készül, elkészítjük a tejfölt.
  3. A darált húshoz hozzáadjuk a babkonzervet. (én csilis babot használtam) Ha a husi elkészült, nyakon öntjük a paradicsomszósszal. Összerottyantjuk.

Fokhagymás tejföl

  1. Tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagyma másik felét, ízlés szerint fűszerezzük, majd hűtőbe rakjuk.

Tészta

  1. Kifőzzük a tésztát. (leírás alapján) Jól lecsepegtetjük.

Befejezés

  1. Kis olívaolajat spriccelünk a tepsibe. A tészta felét beletesszük. Ezután következik a szószunk, majd a tészta másik fele. Ráöntjük a fokhagymás tejfölt, majd befedjük a reszelt sajttal.
  2. 220 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1511
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott bolognai
BociKriszti 5 recept

Nagy kedvenc nálunk a bolognai. A Férjem ötlete volt, hogy turbózzuk fel fokhagymás tejföllel, és sajttal összesütve. Azóta is előszeretettel készítem, tuti siker. :)

Hozzávalók

Bolognai alap

Fokhagymás tejföl

Tészta

Befejezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek