r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Rákóczi túrós 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Összesen 1446 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Összesen 8669 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Összesen 280 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979 g
  • Cink
    435 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    335 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1446 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.8 g

Zsír

  • Összesen
    361.6 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17874.1 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2227 mg
  • Vas
    2013 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    4339 mg
  • Nátrium
    5984 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    84 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1093 g
  • Cukor
    638 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1316.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2714 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1772 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 8669 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.7 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk. Margarinnal kikent tepsibe igazítjuk. Villával megszúrkáljuk.
  2. Előmelegített sütőbe toljuk 20 percre (elősütés).
  3. Elkészítjük a túrótölteléket, és a még meleg tésztára simítjuk.
  4. Visszatoljuk a sütőbe még 20 percre.
  5. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a pár csepp citromlevet. Habzsákba töltjük, és a túrótölteléket körbedíszítjük.
  6. A közepét kb. 1 cm -es távolságokra a habbal becsíkozzuk.
  7. Langyos sütőbe tolva, a tetején a habot megszárítjuk.
  8. Ha kihűl, az 1 cm -es közöket baracklekvárral kitöltjük.
  9. Kicsit hűlni hagyjuk, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23872
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Ajánló

Van, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom. Az aszalt áfonyát helyette, mert nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rákóczi túrós 5.
Olaszné Anci 191 recept

Nagyon kedvelt sütemény a családunkban. Nem kell félni, hogy teljesen kihűl, mert még frissen azonnal elfogy. A Rákóczi túrós Rákóczi János mesterszakács nevéhez fűződik. 1897 -ben  Felsőleperden született. 1966-ba  Budapesten hunyt el. Nemzetközi szakácsművészeti kiállításokon aranyérmet nyert Bécsben (1933), Berlinben(1936). Három évig konyhafőnökként a lillafüredi Palota Szállóban is dolgozott. 1964 -ben a Minerva gondozásában jelent meg Konyhaművészet című könyve.

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

A rácsozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek