Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-szilvalekváros csacsifüle

Túrós-szilvalekváros csacsifüle
Túrós-szilvalekváros csacsifüle
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez az igazi favorit, főleg, hogy szabolcsi szilvalekvárral készítjük, ami a nagymamám hagyományos rézüstjében készült. Kisebb-nagyobb összejöveteleknél igazi favorit, olyan süti, ami eteti magát.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához és a töltelékhez

A forgatáshoz

ajánlat

Legutóbb túró helyett kecskesajttal készült, ekkor azonban elég hozzá csak 25 dkg margarin.
Sós sütiként is elkészíthető. Ekkor a tésztába + 3-4 tk só kell még, és pogácsaként szaggatjuk, vagy rudakra vágjuk, majd a tetejére reszelt sajt, köménymag, szezámmag is kerülhet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beleteszünk egy csipet sót és a hideg túrót. Az egészet jól összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap reggel lisztezett nyújtódeszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval (kb. 5 cm átmérőjű) vagy pohárral kiszaggatjuk. A közepébe egy késhegynyi kemény szilvalekvárt teszünk. Fontos, hogy kemény legyen a lekvár, különben kifolyik.
  3. Félbehajtjuk a kis pogácsákat, de nem kell nagyon rányomni, csak egy kicsit.
  4. Majd tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. 
  5. Amikor kivesszük, még forrón beleforgatjuk a porcukor és a vaníliás cukor keverékbe, és tálba tesszük kihűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 367
elküldve: 3
receptkönyvben: 154
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

amoca

Mióta szakács: 2011.06.26.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

édes-túrós sütemény, szilvalekváros-túrós csacsifüle

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2016-11-23 17:08

Ezzel a 3 x -os tésztával az a nagyon nagy baj, hogy csak frissen jó. Ezzel számolni kell.

tetej
Tetej / tetej Tue, 2012-03-13 16:01

Érdeklődni szeretnék,nem sok bele a fél kg ráma? előre is köszönöm. Üdv..Marika.

amoca
amoca / amoca Tue, 2012-03-13 16:29

Nem, egyáltalán nem. Felveszi a liszt és a túró.
Ahogy összegyúrod egyáltalán nem lesz lágy a tészta, hanem inkább keménynek mondanám. Főleg miután berakod egy éjszakára a hűtőbe.
Nálunk ez az ún. abbahagyhatatlan süti.

Flower of Hope
Flower of Hope Sun, 2011-08-28 16:07

A barátnőm anyukája készített nekünk ilyet a múltkor, és isteni finom lett. :)

lilike
lilike Sat, 2011-08-20 18:23

Szeretném kérdezni,hogy élesztő vagy sütőpor nem kell bele?

amoca
amoca / amoca Mon, 2011-08-22 06:11

Szia

Nem, semmi nem kell bele. A túrótól szépen megkel amikor sütöd, olyasmi lesz a tészta, mint a hájas tészta.

Üdv
Amoca

lilike
lilike Sat, 2011-08-20 18:22

Szeretném kérdezni,hogy élesztő vagy sütőpor nem kell bele?

879
tehéntúró 50 dkg
margarin 50 dkg
finomliszt 50 dkg
1 csipet
szilvalekvár 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg