r
Nosalty Logó

Málnás túrógombóc-szelet

Lakos Benedek
Málnás túrógombóc-szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A morzsához

598
Kalória
14.4g
Fehérje
66.7g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
87.6g
Víz
179.2g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
30g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A morzsához

Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A morzsához

Összesen 4780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A morzsához

Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.9 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711.6 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1569 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    533.3 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    700.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1975 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 4780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A vajat alaposan, 3-5 perc alatt kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Mindig várjuk meg, míg az előző tojást felvette a vajas keverék, csak utána adjuk hozzá a következőt.
  2. A tojásos-vajas alaphoz adjuk a tejfölt és azt is elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport és sót, majd rövid keveréssel egységes masszát hozunk létre. Ne dolgozzuk túl, mert gumis lesz a piskóta.
  3. A málnát a tálhoz adjuk, majd egy spatulával beleforgatjuk a masszába.
  4. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy kenyérformát, majd eloszlatjuk benne a süteménytésztát.

A túrókrémhez

  1. A hozzávalókat egységesre dolgozzuk egy késes aprítóban. Nem kell teljesen leturmixolni, maradhat enyhén rusztikus az állaga.
  2. A túrókrémet egy habzsákba töltjük, majd négy ponton belenyomjuk a krémet a formába egyengetett masszába, ezzel létrehozva a felszín alatt a „túrógombócokat”.

A morzsához

  1. Az olvasztott vajat, pankomorzsát és porcukrot elkeverjük egy tálban, majd a sütemény tetejére szórjuk egyenletes rétegben.
  2. A süteményt 180 fokos sütőbe toljuk, ahol 55-60 percen belül készre sütjük. Mielőtt kivennénk, feltétlenül végezzünk tűpróbát, ügyelve arra, hogy a túrókrém körüli részek lassabban sülnek. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Adott egy légiesen könnyed, puha piskóta, amelynek belseje fanyar málnával pöttyözött. Ez már önmagában is fenséges gondolat, azonban rögvest kétszer fenségesebbé válik, amikor hatalmas túrógombócokkal nyomjuk tele a belsejét. Abszolút nem ördöngösség összeállítani a süteményt, nézzük, hogyan készül!

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek