r
Nosalty Logó

Raguzai tésztarakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Raguzai tésztarakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Összesen 761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Összesen 6094 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9714 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15349.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    613 mg
  • Kálcium
    3747 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    4467 mg
  • Nátrium
    5663 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.4 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1648 micro
  • Kolin:
    1120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3832 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    77710 micro
  • Lut-zea
    8451 micro
Összesen 6094 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2032 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Elkészítés

A paradicsomos raguhoz

  1. A húst egy serpenyőben pici olívaolajon fehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt és a hámozott paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymát. Készre főzzük. Fontos, hogy ne legyen nagyon sűrű, mert a tésztának szívnia kell majd magába ebből a paradicsomos szószból.
  2. A tésztát előfőzzük (az al denténél keményebbnek kell lennie), majd leszűrjük, és féretesszük.
  3. A padlizsán végét levágjuk, vékony karikára szeljük, olívaolajjal vékonyan megkenjük, és sütőben vagy serpenyőben megsütjük.
  4. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és szép fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a szerecsendiót. Kis lángon, folyamatos keverés mellett jó sűrűre főzzük.
  5. A tojást megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  6. A zöldborsót megpároljuk.
  7. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
  8. Ha a ragunk elkészült, belekeverjük a félig kifőtt tésztát.
  9. Egy tepsibe tesszük a tésztás ragu felét, ráhelyezzük a sült padlizsánkarikákat, a borsó, a tojás és a mozzarella felét.
  10. Ugyanezt még egyszer megismételjük.
  11. A tetejére öntjük a kész besamelmártást, és ráreszeljük a parmezánt.
  12. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  13. Tálalás előtt ajánlatos 20 percig pihentetni, hogy szépen lehessen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14157
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Ajánló

Nagyon laktat, úgyhogy ez a mennyiség 8 főre bőven elég. Könnyű desszert még lecsúszik utána :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem, nosalty-s pályafutásom legkevésbé dekoratív képét sikerült készítenem erről a szegény ragusai rakottasról. Nem az ő hibája, még csak nem is feltétlenül az enyém, de hát megint közösbe készítettem, és egy éhes kollégistát távol tartani a kész kajától...az egri várat könnyebb volt megvédeni szerintem. De legalább segítettek kicsit előkészíteni, mert ez az az étel, amit az ember vagy részletekben készít elő, vagy kalákában csinál, vagy a fél napját a konyhában tölti. Viszont pont ezért nagyon ideális vendégváró, mert hűtőben félkészen sokáig elvan, a sütési ideje meg minimális. Ezt az ételt már nagyon régen ki akartam próbálni, mivel van egy különlegessége - a tészta hozzá. Eredetileg ezt a kis kerek tésztát Szicíliában készítik, azért szicíliai specialitás maga az étel is - Pasta 'ncasciata alla ragusana -. Mivel Szicíliában a maffia még mindig nagy úr, az olasz kormány mindenféle alternatívákat talál ki a régió megsegítésére, pl támogatja a tésztakészítést. Úgyhogy ez az amúgy leginkább lokálisan ismert tészta most Olaszország-szerte nagyon népszerű. Ha valaki arra jár, szerezzen belőle :) Ha nem, akkor bármilyen nálunk is kapható tészta megteszi, lényeg, hogy legyen valami formája, úgy jobban magába szívja a paradicsomos ragut.

Hozzávalók

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek