r
Nosalty Logó

Rakott túrós tészta sonkával és tormával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rakott túrós tészta sonkával és tormával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1093 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4366 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 255 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1093 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.1 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12671.8 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    1956 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2821 mg
  • Nátrium
    4731 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    988 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 4366 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.6 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát 10 perc alatt készre főzzük lobogó, sós vízben, majd félretesszük. Öntünk rá egy keveset a saját főzőlevéből, hogy ne ragadjon össze.
  2. Fogunk egy serpenyőt, felolvasztjuk a zsírt, majd megpirítjuk rajta a kis kockákra szelt füstölt sonkát. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és félrerakjuk pihentetni.
  3. Egy nagyobb edénybe beleöntjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt, beleütünk egy tojást, belekanalazzuk a tormát, és ízlés szerint megsózzuk.
  4. A túrós keverékhez hozzáöntjük a kifőtt tésztát, és jól elkeverjük.
  5. Egy közepes méretű hőálló edényt kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belekanalazzuk a túrós-tésztás keverék felét. Ezután megszórjuk a pirított sonka felével, és jó vastagon reszelünk rá sajtot.
  6. Jöhet bele a tészta másik fele, ismét egy jó vastag sajtréteg, a tetejére pedig a maradék sonkadarabok.
  7. A rakott tésztát 200°C-os előmelegített sütőbe rakjuk, és 20 perc alatt készre sütjük.
  8. Miután kivettük a sütőből, érdemes hagyni, hogy kihűljön, így könnyebben vágható. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 414
  • 7 napos nézettség: 654
  • Össznézettség: 3234
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A húsvéti időszak legpraktikusabb maradékmentő receptje ez a túrós rakott tészta. A tormával és sonkával ízesített fogás garantálja, hogy ne csak az ünnepi reggelik, hanem a főétkezések alkalmával is kiélvezhessük ezt a jól megszokott párosítást.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Hiába nem néz ki jól egy sütemény, az íze a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Májusban Szakál Benjámint ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Benjámin!

Nosalty

További cikkek