r
Nosalty Logó

Rakott túrós tészta sonkával és tormával

Nosalty
Rakott túrós tészta sonkával és tormával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1093
Kalória
65.3g
Fehérje
102.7g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
152.9g
Víz
137.1g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4366 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1093 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.1 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12671.8 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    1956 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2821 mg
  • Nátrium
    4731 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    611.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    988 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 4366 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.6 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát 10 perc alatt készre főzzük lobogó, sós vízben, majd félretesszük. Öntünk rá egy keveset a saját főzőlevéből, hogy ne ragadjon össze.
  2. Fogunk egy serpenyőt, felolvasztjuk a zsírt, majd megpirítjuk rajta a kis kockákra szelt füstölt sonkát. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és félrerakjuk pihentetni.
  3. Egy nagyobb edénybe beleöntjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt, beleütünk egy tojást, belekanalazzuk a tormát, és ízlés szerint megsózzuk.
  4. A túrós keverékhez hozzáöntjük a kifőtt tésztát, és jól elkeverjük.
  5. Egy közepes méretű hőálló edényt kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belekanalazzuk a túrós-tésztás keverék felét. Ezután megszórjuk a pirított sonka felével, és jó vastagon reszelünk rá sajtot.
  6. Jöhet bele a tészta másik fele, ismét egy jó vastag sajtréteg, a tetejére pedig a maradék sonkadarabok.
  7. A rakott tésztát 200°C-os előmelegített sütőbe rakjuk, és 20 perc alatt készre sütjük.
  8. Miután kivettük a sütőből, érdemes hagyni, hogy kihűljön, így könnyebben vágható. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A húsvéti időszak legpraktikusabb maradékmentő receptje ez a túrós rakott tészta. A tormával és sonkával ízesített fogás garantálja, hogy ne csak az ünnepi reggelik, hanem a főétkezések alkalmával is kiélvezhessük ezt a jól megszokott párosítást.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...