r
Nosalty Logó

Rácsos almáspite Gabimami konyhájából

Gabimami58
Rácsos almáspite Gabimami konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

A tetejére

695
Kalória
11.6g
Fehérje
112.4g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
192.6g
Víz
43.4g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
39.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 6966 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Az almához

A tetejére

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    230.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3806.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1124.2 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    1925.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2046 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 6966 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az alapvalókat jól összedolgozzuk, közepes, jól nyújtható tésztát kapjunk belőle.
  2. Majd háromnegyed részéből cipót formálunk, melyet tepsi méretre nyújtunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé megszurkáljuk és zsemlemorzsával meghintjük vékonyan. A megmaradt tésztából rudakat nyújtunk rácsoknak.
  3. A meghámozott lereszelt almákat összekeverjük a hozzávalókkal, és 10 perc után majdnem teljesen kinyomkodjuk a lét belőle, majd a tésztára egyenletesen rásimítjuk és meghintjük a maradék morzsával.
  4. A rudakká sodort tésztát ráfektetjük, ill. berácsozzuk.
  5. Előmelegített sütőben teljes lángon 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Közben még sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük a hozzávalókkal.
  7. Mikor már megsült a tésztánk, egyenletesen vizes kanállal elsimítjuk a habot, és még 5 percre visszatesszük a meleg sütőbe, hadd száradjon rá a hab.
  8. Ha kész, kivesszük és teljesen kihűtjük, majd szeletekre vágva tálaljuk, és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

Csak az unokáknak volt újdonság, hogy ennyi féle almával készült ez az ötletes, rácsos almás pite, de ennek ellenére kapós volt, és főleg laktató számukra. Én nem csak hagyományosan készítem, már több éve ezzel a módszerrel is.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek