Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos almáspite Gabimami konyhájából

Rácsos almáspite Gabimami konyhájából
Rácsos almáspite Gabimami konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak az unokáknak volt újdonság, hogy ennyi féle almával készült ez az ötletes, rácsos almás pite, de ennek ellenére kapós volt, és főleg laktató számukra.

Én nem csak hagyományosan készítem, már több éve ezzel a módszerrel is.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

Az almához

A tetejére

ajánlat

Bárkinek, főleg akik még e régi almafajtákat is ismerik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az alapvalókat jól összedolgozzuk, közepes, jól nyújtható tésztát kapjunk belőle.
  2. Majd háromnegyed részéből cipót formálunk, melyet tepsi méretre nyújtunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé megszurkáljuk és zsemlemorzsával meghintjük vékonyan. A megmaradt tésztából rudakat nyújtunk rácsoknak.
  3. A meghámozott lereszelt almákat összekeverjük a hozzávalókkal, és 10 perc után majdnem teljesen kinyomkodjuk a lét belőle, majd a tésztára egyenletesen rásimítjuk és meghintjük a maradék morzsával.
  4. A rudakká sodort tésztát ráfektetjük, ill. berácsozzuk.
  5. Előmelegített sütőben teljes lángon 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Közben még sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük a hozzávalókkal.
  7. Mikor már megsült a tésztánk, egyenletesen vizes kanállal elsimítjuk a habot, és még 5 percre visszatesszük a meleg sütőbe, hadd száradjon rá a hab.
  8. Ha kész, kivesszük és teljesen kihűtjük, majd szeletekre vágva tálaljuk, és kínáljuk.     
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 387
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

az én rácsos almás pitém, almás pite, rácsos almás, többféle almából készült pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Corra
Corra Sun, 2012-11-04 10:42

Hmmmm, ezt elkészíteném még ma, de csak egyféle almám van itthon. Meg tudnád mondani, hogy összesen kb. hány kg-ot vegyek belőle?

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-11-06 16:13

Szia Corra!
Elnézésed kérem,hogy eddig nem válaszoltam,ha már almát úgy veszel,akkor jonatánból vegyél 1 kg jonagoldot,és 70 dkg goldent így tudod helyettesíteni az almákat.
Sok sikert hozzá,s várom véleményed róla..

695
finomliszt 80 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 kk
tej 2.5 dl
margarin 25 dkg
cukor 1 ek
zsemlemorzsa 2 ek
birs 30 dkg
alma 4 db
alma 1.2 kg
cukor 15 dkg
fahéj 1 kk
citromlé 1 kk
rumaroma 20 ml
zsemlemorzsa 2 ek
tojásfehérje 2 db
porcukor 2 ek
gyümölcslé 3 csepp