r
Nosalty Logó

Vegán birsalmás pite

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
mandulaforgács
Vegán birsalmás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Összesen 5288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    343.7 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2015.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 5288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A kókuszzsírt a vízzel langyosra melegítjük, majd összegyúrjuk a száraz hozzávalókkal. Minimum fél óráig hideg helyen pihentetjük. (Ha később szeretnénk elkészíteni, hűtőszekrényben több napig is eláll).
  2. Sütőpapírral kibéleljük a piteformánkat, vagy kiolajozzuk, és rizsliszttel megszórjuk.
  3. A pihentetett tésztát formára nyújtva a tepsibe helyezzük, de az is elég, ha egyszerűen csak belenyomkodjuk a tésztát.
  4. 170 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük a tésztát, közben elkészítjük a tölteléket.

Ropogós réteghez

  1. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, ledörzsöljük róla a vékony belső héjat, és durvára daráljuk.
  2. A szőlőmagolajat meglangyosítjuk, beletesszük a mazsolát, és pár percig áztatjuk. Az áztatott mazsolát is felaprítjuk, összekeverjük a mogyoróval, majd rákenjük a kisült tésztára.

Birsalmás krémhez

  1. Felkockázzuk a birsalmát (nem kell meghámozni), hozzáadjuk a kókuszcukrot, 1 dl vizet, és egy nagyobb lábasban lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. (Többször megkeverjük, nehogy leragadjon.) Botmixerrel pürésítjük.
  2. A maradék 3 dl vízben elkeverjük a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a birspüréhez, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a kókuszzsírt. A meleg krémet rátöltjük a pitére. Visszatesszük a sütőbe, és 10-15 percig sütjük még, 160°C-on. Figyeljük a tészta szélét, amikor megpirul, készen van.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 1287
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 28.

Receptkategóriák

Vegán birsalmás pite
mandulaforgács 3 recept

Ez a gazdag, őszi, vegán sütemény gluténmentes, és nem tartalmaz finomított cukrot sem. Az íze mégis olyan telt, gazdag és zamatos, hogy nemcsak a diétára kényszerülők fogják élvezni. 

Hozzávalók

Tésztához

Ropogós réteghez

Birsalmás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...