r
Nosalty Logó

Krumplis almás pite

Évi néni
Krumplis almás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

453
Kalória
8.3g
Fehérje
65.3g
Szénhidrát
19.4g
Zsír
161.3g
Víz
70.3g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2799.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    522.3 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 3613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyát a tészta többi összetevőjével puha ruganyos tésztává gyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.
  3. Az almákat megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliával és a citrommal. A diót darabosra daráljuk, és az almához keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk. Kivajazott tortaformába a tésztát elsimítjuk, tetejére halmozzuk az almát, majd lefedjük a tészta másik felével. Késsel megszurkáljuk, hogy a gőz ne törje el a tésztát.
  5. 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
  6. Tálalásnál porcukorral (mérséklettel) megszórjuk a sütemény tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Egy főzős műsorban láttam ezt a receptet. Egy cukrász mutatta be, mint nagymamája kedvenc receptjét. A régi egyszerű paraszti konyha egyik remeke ez az édesség.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...