Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Adam bűnbánó almás pitéje

Adam bűnbánó almás pitéje
Adam bűnbánó almás pitéje
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden nemzetnek megvan a saját verziója az almás pitére, a dánoké az æblekage. Ilyesmit készít az Ádám almái címszereplője is a film vége felé, aminek komoly jelentősége van, de spoilerezni persze nem szeretnék. Lévén, hogy dán receptről van szó, nem hiányozhat belőle a fahéj, na meg persze a nagy mennyiségű vaj - de pont ettől lesz mennyeien szaftos!

hozzávalók / 12 adag

tészta

alma

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, a csutkáját eltávolítjuk, és vékony cikkelyekre vágjuk. A citromok kifacsart levét egy kis tálba öntjük a vízzel együtt, és beleáztatjuk az almát. Így nem csak a bebarnulást előzzük meg, de egy kis plusz savanyúságot is csempészünk a süteménybe.
  2. Az olvasztott vajat a mézzel és a nádcukorral habosra kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd több részletben a vajas krémhez forgatjuk. Hozzákeverjük a vanília kikapart magjait, és alaposan elkeverjük.
  3. Egy tortaformát kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. Belekanalazzuk a tészta egyik felét, amit egy rétegben megpakolunk az almaszeletekkel.
  4. 5-6 evőkanál nádcukrot elkeverünk a kardamommal, a fahéjjal és a szegfűszeggel. A felével megszórjuk a tortaformába lefektetett almaszeleteket. Jöhet a tészta másik fele, amit az alma maradéka, végül a fűszeres nádcukor másik fele követ.
  5. 185°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 45 percet sütjük - tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e a tészta. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd szeletelhetjük is.
  • sütési hőfok: 185°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 942
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jozsi52
jozsi52 Wed, 2019-03-06 11:28

Elkészítettem de még nem tudom milyen nem kóstoltam ! Rögtön itt 2 megjegyzés mi lesz a tojással mert az a leírásból kimaradt továbbá mekkora tepsibe tegyük ezt jó előre tudni ugye!

311
vaj 20 dkg
méz 7.5 dkg
nádcukor 10 dkg
tojás 3 db
finomliszt 22 dkg
sütőpor 1 ek
vanília 0.5 db
alma 5 közepes db
citromlé 2 citromból nyert
víz 2 dl
nádcukor 5 ek
kardamom 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál